Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vereerde' Alonso zet deur naar Le Mans-samenwerking met Verstappen op een kier

Fernando Alonso heeft zichzelf in het verleden al Le Mans-winnaar en wereldkampioen Formule 1 mogen noemen. Max Verstappen is vooralsnog alleen een F1-kampioen. Kan hij met de Spanjaard aan zijn zijde in de toekomst op jacht naar zo'n Le Mans-titel? Alonso ziet dat zeker wel zitten.

Fernando Alonso is al tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, maar ziet het zeker zitten om in de toekomst weer terug te keren en opnieuw mee te doen aan de befaamde langeafstandsrace. Met Max Verstappen aan zijn zijde misschien? Dat ziet de Spanjaard al helemaal zitten! In 2018 en 2019 won hij Le Mans en tevens mocht hij zich samen met teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima wereldkampioen noemen in het World Endurance Championship. Kan hij dat herhalen, maar dan met Verstappen als teamgenoot? RacingNews365 legde die vraag aan hem voor in een interview met een select groepje media. "In de toekomst, als de kans zich voordoet om met Max Le Mans te doen, zeker! We zijn goede vrienden en staan altijd in contact. Ik zou het geweldig vinden om nogmaals mee te doen aan Le Mans, zeker als het met Max is." "Als je dan de auto afstaat aan je teamgenoot, als je zelf rust pakt, dan weet je tenminste dat je auto in goede handen is als de beste coureurs er mee verder rijden. Ik zou vereerd zijn", glundert Alonso.

Verstappen-team

Tot en met minstens 2028 zal Verstappen nog verbonden zijn aan Red Bull, dus het lijkt sterk dat we in de nabije toekomst een deelname van de Nederlander aan Le Mans of het World Endurance Championship zullen zien, maar zelf staat Verstappen absoluut open voor een avontuur in het langeafstandsracen. Sterker nog, hij wil misschien nog een stapje verder gaan, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . Een eigen team beginnen misschien? Als hij dat samen met zijn vader zou willen doen, dan begint de tijd een beetje te dringen, zo weet de Nederlander zelf. "Endurance staat bovenaan mijn lijstje. Ik blijf het mijn vader vertellen: de tijd tikt, je wordt ouder! Maar ook al is het niet met mijn vader, we zullen het zien. Ik heb zelfs de passie om misschien mijn eigen team te beginnen en dat soort zaken! Er zijn veel dingen die ik nog graag wil doen en uitproberen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen