Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Verstappen als snelste richting kwalificatie Formule 1 GP Oostenrijk

Max Verstappen heeft in de eerste en enige vrije training richting de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk de snelste tijd op de klokken gebracht. Hij bleef Charles Leclerc en George Russell voor.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Als om 13:30 uur het licht op groen gaat, zien we al snel iedereen op de baan. Opvallend is dat alle coureurs als eerste voor de medium banden kieze. Het is de gulden middenweg op weg naar de belangrijke kwalificatie die zich enkele uren later al aandient. Max Verstappen zet op die 'gele' banden direct de snelste tijd, gevolgd door de beide Alpine-coureurs.

De Ferrari-coureurs lijken het tempo in het middenveld wat langzamer op te schroeven. Een echte tussenbalans wordt opgemaakt als na zo'n twintig minuten de rode vlag wordt uitgehangen. Lando Norris moet zijn kapotte McLaren op een uiterst ongunstig moment stilzetten. Verstappen is dan nog steeds de snelste, nu wel gevolgd door een Ferrari, namelijk die van Charles Leclerc. Nog steeds hebben we dan enkel medium banden op het asfalt gezien.

Uitslag Eerste vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na die code rood zien we voor het eerst ook de rode banden in actie in het kader van kwalificatieruns. Het goede nieuws voor Verstappen is dat hij ook daarop de snelste man op het circuit is. Hij pakt ruim drie tienden op Charles Leclerc en acht tienden op Carlos Sainz, al worden de runs gehinderd door wéér een rode vlag. Dit keer is het omdat een rubberstrip uit de kerbstones wordt getrokken door de zuigende werking van de auto's. Het hindert meerdere coureurs in hun zorgvuldig geplande performanceruns.

Met slechts één uur training voor de kwalificatie komt elke neutralisatie slecht uit. Toch zien we na die tweede code rood niet direct nieuwe softs onder de bolides. Het maakt dat de uitslag grotendeels bekend is, al zien de Mercedes-coureurs onder aanvoering van George Russell kans op te rukken naar de plaatsen drie en vijf. De Ferrari's gaan in de slotminuten dan nog wél een keer op verse sloffen naar buiten, maar weten Verstappen niet meer te bedreigen.

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi