© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen besluit 2018 op P4: "Hoef ik niet naar FIA-gala"

25 nov. 2018 16:56 René Oudman 3 reacties
Door als derde over de meet te komen in de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Max Verstappen de beste eindklassering uit zijn vierjarige Formule 1-carrière behaald. De 21-jarige Nederlander is als vierde geklasseerd, hij heeft in 21 Grands Prix 249 WK-punten verzameld.

Daarmee komt de rijder van Red Bull Racing nét tekort voor een plaatsje bij de beste drie. Kimi Raikkonen, die al vroeg moest opgeven in zijn laatste race voor Ferrari, heeft bij het sluiten van de markt namelijk 251 punten achter zijn naam. Verstappen is niet bepaald rouwig om het missen van de derde stek.

Tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Abu Dhabi, waarbij de top drie van de wedstrijd aanwezig is, vraagt winnaar en wereldkampioen Lewis Hamilton aan Verstappen of hij uiteindelijk de derde plaats in het WK heeft weten te veroveren. "Nee, ik ben vierde geworden", antwoordt Verstappen, "maar dat hebben we expres zo berekend. Zo hoef ik namelijk niet naar het FIA-gala!"

Aan het einde van elk Formule 1-seizoen wordt de top drie van het WK uitgenodigd voor een banket, dat dit jaar in het Russische Sint Petersburg zal plaatsvinden. Verstappen vervolgt met een kwinkslag: "Of kan ik misschien naar dat gala, om mijn taakstraf in te lossen?"

Nadat Hamilton en Sebastian Vettel wordt gevraagd naar de toekomstkansen van Verstappen, gaat de Nederlander in op wat hij zelf denkt te hebben geleerd in 2018 en of hij zich klaar acht voor een gooi naar de titel van 2019. "Dat is geen lastige vraag, dat ligt puur aan het pakket. Natuurlijk kan je altijd leren en verbeteren, dat kan zelfs als je de titel hebt gewonnen. Waar ik het meeste op hoop is dat het winnende pakket er daadwerkelijk komt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen