Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Verstappen en Perez vliegen, Hamilton vliegt eraf in derde training Monaco

Max Verstappen heeft de snelste tijd op de klokken gebracht in de derde en laatste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. De sessie kende een voortijdig einde door een bescheiden crash van Hamilton.

De derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco komt maar langzaam op gang. Na een kwartier hebben slechts vijf coureurs een tijd op de klokken gezet. Nog eens minuten later rijdt Max Verstappen voor het eerst de baan op als we enkel nog zachte banden hebben gezien. Sergio Perez is dan de snelste, met Lance Stroll, Lando Norris en de beide Mercedessen in zijn spoor.

Verstappen maakt korte metten met alle tijden die tot dat moment zijn gereden door direct zes tienden sneller te zijn, hetgeen speelse lachjes op de hoofden van het Red Bull-personeel tovert. Na de tweede vliegende runs prijkt de naam van Verstappen nog steeds bovenaan, maar de marges zijn kleiner. Hij pakt vier duizendsten op Perez en een tiende op Fernando Alonso. dat terwijl Mercedes was moeizaam op gang lijkt te komen.

Uitslag Derde vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Geen ultieme run meer voor Red Bull

De sessie ontaardt in een uurtje trainen waarin Verstappen en Perez voortdurend stuivertje wisselen aan kop, hetgeen veel zegt over de zachte banden die gewoon langdurig blijven 'leveren'. Het gat naar de Ferrari's en Lewis Hamilton is met zes tot zelfs acht tienden ronduit groot. Die genoemde coureurs zijn als drietal wel voorbijgegaan aan Alonso.

Met nog een dik kwartier te gaan, zien we nog eens iedereen aanzetten voor een kwalificatierun. Nieuw rubber, een baan die meer grip biedt: de tijden kelderen flink. Lance Stroll medlt zich op P3 en de Ferrari's verkleinen de marge, zij het niet overtuigend genoeg. De Red Bulls wachten en uiteindelijk wachten ze te lang.

Met nog tien minuten te gaan vestigt Kevin Magnussen de aandacht op zichzelf door rechtuit te gaan in bocht één, waarna hij hem een halve ronde later definitief stil moet zetten. Het levert een virtual safety car op, waarna nog zes competitieve minuten op de klok staan.

Echter, Lewis Hamilton zet op een wat vreemd punt zijn auto in de muur, waardoor de rode vlag een vroegtijdig einde van de sessie veroorzaakt, hetgeen de snelste tijd voor Verstappen uit een vroegere run veiligstelt.

Nyck de Vries klokte de twintigste en laatste tijd.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen