Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen genomineerd voor Sportman van het Jaar

Max Verstappen staat op de shortlist voor de prestigieuze titel 'Sportman van het Jaar'. De coureur is samen met negen andere grote Nederlandse sporters genomineerd voor de titel van 2020-2021.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen staat samen met onder meer Rico Verhoeven Mathieu van der Poel en Jeffrey Herlings op de shortlist voor Sportman van het Jaar 2020-2021. Vorig jaar werd de prijs voor de grootste Nederlandse sportman niet uitgereikt wegens het coronavirus. Op 12 december - de dag van de seizoensafsluiter in Abu Dhabi - krijgt de coureur te horen of hij door de vakjury genomineerd wordt voor de definitieve finale.

De prestaties van 2020 en 2021 worden meegerekend in het kiesproces. Het is overigens niet de eerste keer dat de Nederlander de prijs kan winnen, want in 2016 won Verstappen de titel al een keer na een uitzonderlijk Formule 1-seizoen en zijn eerste overwinning tijdens de GP van Spanje.

Wel heeft de Red Bull-coureur sterke concurrentie. Zo verdedigde Verhoeven op spectaculaire wijze zijn wereldtitel zwaargewicht in het kickboxen na een bloedstollende wedstrijd tegen Jamal Ben Saddik. Ook wielrennen Van der Poel, de laatste winnaar van de prijs, maakt kans om door de vakjury te worden gekozen. Bij de vrouwen lijkt atlete Sifan Hassan de grootste kanshebber op de titel Sportvrouw van het Jaar.

22 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin