Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

Verstappen komt er met aanhoudende problemen niet aan te pas in derde training Abu Dhabi

Max Verstappen lijkt me de nodige vraagtekens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi in te gaan. Hij wist zich in de derde training nauwelijks raad met zijn RB19 en kwam dan ook niet verder dan P6.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Meer dan een kwartier verstrijkt totdat we een tijd zien van Max Verstappen in de derde vrije training, dat terwijl de balans op de vrijdag echt nog niet goed was. Perez zien we wel al snel op de baan en op de zachte banden is hij vroeg in de sessie de snelste coureur op de baan. Verstappen komt op dezelfde compound niet aan de tijd van Perez en geeft aan dat de achterkant van de RB19 flink aan het glijden is.

Een tweede run op diezelfde set banden lijkt al een stuk beter te verlopen, maar alsnog komt hij met name in de laatste sector ruim tekort op George Russell. Het gat aan de finish is niet minder dan een halve seconde. Ferrari heeft op dat moment enkel nog op medium banden gereden, hetgeen verklaart waarom ze lange tijd in het rechter rijtje bivakkeren.

Uitslag Derde vrije training - Abu Dhabi

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een kwartier te gaan zien we een nieuwe ronde aan kwalificatieruns. De Williamsen melden zich van voren, maar het is George Russell die zijn toptijd nog maar eens wat scherper stelt. De McLarens gaan eveneens snel als ook Verstappen nog eens aanzet op een vers setje rood rubber. Dat doet hij tegelijk met de Ferrari's, voor wie het dus de eerste run op zacht is.

Echter, de RB19 is all over the place en Verstappen weet niet wat er aan de hand is: "De auto raakt alsmaar de grond en springt opnieuw", zo roept hij richting het team. Een beter rondje volgt nog wel, maar meer dan P6 zit er niet voor hem in.

Ook Ferrari weet niet te overtuigen op die zachte banden. Natuurlijk, de omstandigheden nu (daglicht) zijn niet te vergelijken met die tijdens de kwalificatie (avondschemer/donker), maar of dat alle strubbelingen verklaart? Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Singapore 2024