Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht om 'apart' Red Bull-probleem: "En daarna werkte het wel!"

Max Verstappen moest de poleposition voor de Spaanse Grand Prix op zaterdag aan Charles Leclerc laten. Na de eerste run stond de Red Bull-coureur op de eerste plaats, maar in zijn tweede run kon hij door een probleem geen verbetering meer neerzetten. Zijn Ferrari-rivaal verbeterde zich wel en ging met de pole aan de haal. Verstappen reageert op zijn problemen.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Met een verschil van een kwart seconde ten opzichte van Max Verstappen wist Charles Leclerc de poleposition voor de Grand Prix van Spanje te veroveren. De Monegask maakte een fout en spinde in zijn eerste run, maar in de tweede run stelde hij orde op zaken.

Verstappen kon zich echter niet verdedigen, want door een probleem kon hij tijdens zijn tweede ronde niet aanzetten. Het leek op de beelden te gaan om een motorprobleem, maar nu blijkt dat het iets anders was.

Verstappen reageert voor de camera van Viaplay als hem gevraagd wordt naar zijn tweede run. "Ja ik weet inmiddels wat het probleem is. De DRS opende niet aan het begin van mijn tweede snelle ronde. Heel apart. Ik klikte wel op de knop, maar hij ging niet open", zucht Max.

Het probleem leek bovendien van korte duur, want een halve minuut later lukte het weer wel, maar toen waren de kansen van Verstappen al verkeken. "Daarna reed ik rustig terug naar de pitstraat en vroeg het team mij om na bocht negen nog eens de DRS te checken. Toen ging hij wel open! Heel apart dus", lacht hij.

Verstappen ziet problemen Ferrari minder worden

Verstappen gaat zijn uiterste best doen om tijdens de Grand Prix een plek naar voren op te schuiven. Hij hoopt dat Red Bull het bandenvoordeel dat het op vrijdag had om kan zetten in een overwinning, maar tegelijkertijd ziet hij dat Ferrari op dat vlak stappen heeft gemaakt.

"Er kan van alles gebeuren, maar je ziet dat Ferrari al het hele weekend de snelheid heeft. Zij staan er wat dat betreft beter voor, maar we gaan het natuurlijk wel proberen op zondag. Over het algemeen is het wel een iets lastiger weekend."

"Tijdens de race zal het vooral draaien om het bandenmanagement. Natuurlijk moet je wel de snelheid in de auto hebben zitten, maar hopelijk zijn wij iets beter qua banden dan Ferrari. Als ik echter kijk naar hun run die ze tijdens de derde training afwerkten, dan ziet het er bij hen nu ook heel erg sterk uit. Het wordt dus even afwachten", aldus Verstappen.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken