Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2019

Verstappen met baanrecord naar eerste poleposition in GP Hongarije

Max Verstappen heeft zijn allereerste poleposition in de Formule 1 veroverd. De Nederlander was iedereen te snel af op de Hungaroring en zette zijn Red Bull op de eerste startpositie.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen liet er in het eerste deel van de kwalificatie geen gras over groeien. De Nederlander dook de 1.15 in, als eerste dit weekend en was een halve seconde sneller dan wie dan ook in zijn eerste run. Charles Leclerc, tweede op dat moment, vergaloppeerde zichzelf in een tweede poging en spinde in de bandenstapels, waarbij hij zijn achtervleugel beschadigde.

De concurrentie maakte allen nog een tweede run, waarbij de Mercedessen tot op twee tienden wisten te komen van de ontketende Verstappen. Het was dringen voor de laatste plaatsen voor Q2, waarbij Williams-coureur George Russell af leek te steven op een daverende sensatie, maar in de slotseconden genoegen moest leven met een zestiende positie. Afvallers in Q1: Russell, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Lance Stroll en Robert Kubica.

Geheel volgens verwachting kozen de topteams voor de medium band in Q2, zodat ze ook op deze band de race mogen starten. Mercedes voerde het tempo daarbij verder op tot een 1.15,548 voor Hamilton, maar Verstappen antwoordde direct en was slechts 25 duizendsten langzamer.

In de slotseconden werd het nog spannend voor Gasly die met de hakken over de sloot als negende door wist te gaan naar Q3. Het doek viel voor Nico Hulkenberg, Alexander Albon, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi en Kevin Magnussen.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De spanning in de Nederlandse huiskamers liep verder op in Q3, het allesbeslissende deel van de kwalificatie. Kon Max Verstappen zijn eerste poleposition in de Formule 1 veroveren? In de eerste run van dook Verstappen als enige de 1.14 in en was hij bijna twee tienden sneller dan de Mercedessen. De beide Ferrari's gaven zelfs vier tienden toe op de ontketende Red Bull-coureur.

Met de motoren op maximaal vermogen en uitgerust met een nieuw setje van de zachte banden ging het gevecht voor de pole onverminderd verder in de slotseconden van de kwalificatie. Verstappen wist zijn rondetijd met een halve seconde aan te scherpen en bleef Bottas 0,018 seconde voor. Hamilton moest genoegen nemen met een derde positie op bijna twee tienden van de Nederlander.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'