Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2023

Verstappen pakt hattrick in listig Barcelona

In navolging van snelste tijden in zowel de eerste als tweede vrije training, heeft Max Verstappen ook in de derde vrije training de snelste tijd op de klokken gebracht. Hemelwater speelde daadwerkelijk een rol in de afsluitende oefensessie.

Nog voordat het licht om 12:30 uur op groen gaat, is het al dringen in de pitstraat. Regen is onderweg naar het circuit en dus wil iedereen zo snel mogelijk de baan op, veelal op zachte banden. Sterker nog, de bliksemschichten lichten de baan al geregeld op.

Op die zachte banden zien het vertrouwde beeld van Max Verstappen bovenaan de tijdenlijst, gevolgd door de evenzo vertrouwde namen van Ferrari, Mercedes en Fernando Alonso. De sessie wordt stilgelegd als Logan Sargeant in de laatste bocht van de baan schiet en zijn auto met een plof in de bandenstapels zet.

Echter, als het licht weer op groen gaat, valt de regen daadwerkelijk naar beneden. Het is niet veel, maar het is voldoende om de coureurs in de pitboxen te houden.

Uitslag Derde vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een dik kwartier te gaan, zien we toch heel wat coureurs de baan verkennen, zij het op de intermediates. Daardoor worden tijden niet meer verbeterd, waardoor de uitslag al vroeg in de sessie zo goed als bekend is.

In die uitslag vinden we Nyck de Vries terug op de twaalfde plaats met een tijd, die net als de hele top 15 deed, gereden werd op zachte banden.

Lando Norris is in de slotfase de eerste die terug durft te switchen naar zachte banden, maar hij geeft 7 seconden toe op de tijd van Verstappen. Ja, de baan is nu te droog voor intermediates, maar te nat voor écht evaluatiewerk. Toch volgt een enkeling nog het voorbeeld van de McLaren-coureur, maar de rangorde blijft onveranderd.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"