Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rondt zeer geslaagde testweek Red Bull af, Mercedes toont spierballen

De eerste testweek in Barcelona zit erop! Max Verstappen stapte na 86 ronden meer dan tevreden uit zijn RB16, terwijl Mercedes de tijdenlijsten domineert.

Verstappen Barcelona dag 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes was echter het enige team dat de moeite nam om de zachtste compound, de C5, onder de auto's te schroeven. Valtteri Bottas ging er snel mee en benaderde zijn eigen poleposition-tijd van 2019, tevens het officieuze ronderecord, tot op drie tienden van een seconde. Een slordige ronde van Hamilton bracht hem alsnog de tweede tijd, maar op respectabele achterstand van zijn teamgenoot.

De top zes wordt gecompleteerd door Esteban Ocon (76 ronden, snelste op C2), Lance Stroll (115 ronden, snelste op C2), Daniil Kvyat (62 ronden, snelste op C2) en Antonio Giovinazzi (142 ronden, snelste op C2). Max Verstappen viel net buiten die top zes. Hij werd achtste.

De Red Bull-coureur beschadigde vroeg in de morgen zijn ophanging op een kerbstone, maar omdat er niet veel later een rode vlag hing, kostte dat Red Bull niet eens zoveel tijd. Uiteindelijk was Verstappen zelfs de meest productieve coureur in de ochtend en stapte hij tevreden uit. "Ik ben van alle facetten van de RB16 wel een beetje onder de indruk", zo riep hij.

In de middag kwam Albon met 80 ronden redelijk in de buurt van de productiviteit van Verstappen. Hij sloot achter Verstappen aan op de negende plaats met een snelste tijd op de C2-band, dezelfde band die zijn teamgenoot nodig had voor zijn snelste ronde. Niemand reed echter zoveel ronden als Antonio Giovinazzi. Zelfs Mercedes kon met een gecombineerd aantal van 137 ronden niet tippen aan de Alfa Romeo-coureur.

In tegenstelling tot op de eerste twee dagen, werd er vandaag veelvuldig met rode vlaggen gezwaaid. Magnussen crashte en beschadigde zijn ophanging, waarna Haas F1 de spullen vroegtijdig inpakte. Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi en Sebastian Vettel vielen stil met een kapotte auto. Laatstgenoemde kende sowieso geen al te beste dag, en Ferrari roept al tegen iedereen die het wil horen dat de nieuwe auto te langzaam is.

Volgende week krijgen de testwerkzaamheden een vervolg. Er zal wederom gereden worden op de woensdag, donderdag en vrijdag.

Uitslag formula.subevent.Dag 3.long - Wintertest week 1

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi