Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen trekt glasheldere conclusie na nipt verlies tegen Norris

Max Verstappen moest Lando Norris nipt voor zich dulden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Na afloop trekt de Nederlander een glasheldere conclusie: Red Bull is niet meer oppermachtig in de Formule 1.

Verstappen FP3 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje draaide uit op een spannende strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris. Het verschil tussen de beide mannen was 20 duizendsten, met Norris als grote winnaar. Verstappen toont zich na afloop tevreden, mede omdat het weekend nog niet naar wens verliep.

"Ik ben op zich wel tevreden", vertelt Verstappen tegenover Viaplay. "Ik vond dat we het hele weekend achter de feiten aan liepen ten opzichte van de andere teams. We kwamen iets tekort, maar ik denk wel dat de veranderingen voor de kwalificatie goed uitpakten. Het probleem was alleen dat de snelle bochten voor mij in Q1 al vol gas waren en ik denk dat dat bij de anderen nog niet het geval was. Daardoor kon ik niet de grote stappen zetten qua rondetijd, want vol gas blijft vol gas. Dan zijn er niet zo heel veel bochten meer op het circuit."

Wel bleef Verstappen opbouwen. "Ik pakte natuurlijk wel weer overal wat tijd, wat je eigenlijk altijd doet, alleen bocht drie, negen en de laatste waren voor mij vrij makkelijk vol gas in Q1. Ik denk dat we iets te veel downforce hadden, maar aan de andere kant is het achteraf makkelijk praten. Tot de kwalificatie voelde het niet goed aan, de achterkant was te los. Uiteindelijk hebben we het goed aangepast en kom je twee honderdsten tekort. Dat kan gebeuren. Ik kan natuurlijk balen, maar als je naar het weekend kijkt, is het een goed resultaat."

En dan volgt de glasheldere conclusie: Red Bull is al een paar weken de mindere ten opzichte van de concurrentie. "We kwamen nipt tekort en dat is al een paar weekenden het geval. Daar moeten we natuurlijk aan werken. McLaren heeft een hele goede auto en is overal sterk. Dat had ik ook wel verwacht. Ik denk dat het dit seizoen in de kwalificaties heel goed gaat, want ik voel me comfortabel met de auto. Bijna alle ronden zijn goed verlopen, alleen zit het dicht bij elkaar en hebben we niet meer de overmacht van weleer." 

Ziet Verstappen wel kansen bij de start op de zondag? "Ik denk er zelf niet te veel over na, maar als we een goede start hebben, gaan we er voor."

Bekijk hieronder het interview!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'