Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2022

Verstappen troeft Ferrari af in tweede training GP Bahrein

Max Verstappen heeft de snelste tijd geklokt in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. Hij was beide Ferrari's te snel af.

Verstappen bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Om 16:00 uur Nederlandse tijd, als in Bahrein de duisternis al is ingevallen, gaat het overgrote merendeel van de Formule 1-coureurs voor die eerste run op medium banden naar buiten. Direct laat Ferrari met een één-twee zien dat men rekening moet houden met dat team. Echter, Max Verstappen heeft dan nog geen tijd genoteerd, de Nederlander is één van de laatsten die dat doet.

Enkel in de eerste sector is Verstappen sneller dan Charles Leclerc en over de hele ronde genomen geeft hij een halve seconde toe, dat terwijl tegelijkertijd Lewis Hamilton klaagt over porpoising in de Mercedes. Hij komt met zijn eerste run niet verder dan P5.

De rangorde wordt flink door elkaar geschud als men serieus gas gaat geven op de zachte (C3) banden, al blijft Ferrari met P1 en P3 in de bovenste regionen zichtbaar. Leclerc en Carlos Sainz worden gesplit door Fernando Alonso. Opvallend zijn de vroege top zes-noteringen van beide Haas-coureurs. Max Verstappen echter werkt ook zijn zachte run wat later af dan ieder ander. Met twee paarse en één groene sector neemt hij de koppositie over met drie tienden van een seconde.

Uitslag Tweede vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes nog niet top

George Russell is de eerste die laat zien dat er toch wel iets van pace in de Mercedes zit, maar op P3 geeft hij alsnog een halve seconde toe op Verstappen. In het geval van Hamilton is dat zelfs 1,2 seconden en dat allemaal op die zachte band van Pirelli. Hamilton geeft aan dat hij een probleem heeft met de rem rechtsvoor, waardoor de auto de neiging heeft wat naar rechts te trekken en in de herhalingen is porpoising duidelijk zichtbaar.

De Ferrari's komen met een nieuwe run niet aan de snelste tijd van Verstappen, al dicht Leclerc het gat wel tot slechts 0,087. Valtteri Bottas doet goede zaken met P6, dat terwijl de eerder genoemde Haas-coureurs knap stand blijven houden in de top tien. Tezamen sandwichen ze de zevenvoudig wereldkampioen.

Hekkensluiter in de sessie is Williams, het team dat tijdens de wintertest nog getipt was voor grote verrassingen. Op ruim tweeënhalve seconde van de kop is het presteren van Nicholas Latifi en Alexander Albon niet om over naar huis te schrijven.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"