Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Verstappen valt op meerdere manieren op in tweede training Groot-Brittannië

Lando Norris is de snelste man op de vrijdag in Silverstone. Oscar Piastri zette zijn auto op P2 neer, gevolgd door Sergio Perez en Nico Hulkenberg op de vierde positie. Max Verstappen wist geen supersnelle tijd neer te zetten tijdens de tweede sessie en kwam niet verder dan de zevende plek.

Verstappen Great Britain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië was het gelijk druk op de baan. Voor Sergio Perez, Pierre Gasly, Kevin Magnussen en Logan Sargeant was het sowieso een belangrijke training, want zij moesten tijdens de eerste sessie hun auto afstaan aan een juniorcoureur. Max Verstappen was na de eerste inleidende beschietingen gelijk de snelste man, met een gat van tweeënhalve tienden op Charles Leclerc.

Verstappen schroefde al gelijk de zachte banden onder de RB20 en met drie keer paars ging hij nog eens zes tienden sneller dan zijn eigen snelste tijd. Carlos Sainz kwam op de medium banden nog op een halve seconde van de drievoudig wereldkampioen, gevolgd door Lewis Hamilton en Lando Norris. Het was vooral wachten totdat de concurrentie ook op de zachte banden naar buiten ging.

Uitslag Tweede vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Wie is de snelste?

George Russell ging er vervolgens nog goed voor zitten op de mediums en kwam tot een kleine drie tienden van Verstappen. Met nog ruim een halfuur te gaan kwamen er steeds meer topcoureurs naar buiten op de zachte banden. Leclerc was de eerste coureur die onder de 1:27.2 van Verstappen dook, maar verrassend genoeg was Nico Hulkenberg in de Haas nog een tandje sneller.

De Duitser kon niet lang genieten van die koppositie, want Oscar Piastri was weer ruim een tiende sneller dan Hulkenberg. Norris pushte vervolgens serieus en wist een gat van ruim drie tienden te trekken naar zijn teamgenoot op P2. Verstappen probeerde zijn eigen tijd te verbeteren op nieuwe zachte banden, maar verloor de controle over zijn RB20 op hoge snelheid, waarna hij gelijk naar binnen kwam.

Vervolgens werd er weer deels geswitcht naar de medium banden voor de nodige longruns, om zo ook voor de race genoeg data te hebben. Een aantal coureurs, waaronder Hamilton, Sainz en Piastri, bleven op de zachte banden rijden voor de longruns. Het veranderde uiteindelijk niks meer aan de uitslag, terwijl er aan het einde nog een regenbui over het iconische circuit van Silverstone trok.

Norris was de snelste man op de vrijdag, gevolgd door zijn teamgenoot Piastri en Perez in de Red Bull. Verstappen was dus snel aan het begin van de sessie, maar zette uiteindelijk later in de training als enige coureur geen supersnelle tijd neer. Daardoor eindigde hij op de zevende plek in de tweede training.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Ai! Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen