Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verbreekt oud Red Bull-record: "Dat is geweldig!"

Na dit Formule 1-weekend zal Max Verstappen de Formule 1-coureur zijn met de meeste races namens Red Bull. Dat doet hem goed, want hij zit helemaal goed op zijn plek bij het team.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

129 Grands Prix. Zoveel staan er inmiddels op de Red Bull-teller van Max Verstappen. Dit weekend worden dat er als het goed is 130, waarmee hij voorbij gaat aan Mark Webber op het lijstje met Red Bull-coureur met de meeste races voor het team.

Momenteel staat hij met 129 Grands Prix nog op gelijke hoogte met de Australiër die van 2007 tot en met 2013 voor het team reed. Verstappen is bezig aan zijn zevende seizoen voor de Oostenrijkse formatie en als hij zijn contract, dat loopt tot en met 2028, uitdient, dan plakt hij daar nog minstens zes seizoenen aan vast.

Zelf vindt Verstappen het ook mooi dat hij nu zo lang bij Red Bull is, zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365. "Het is geweldig! Dat betekent dat ik al lang deel uitmaak van het team. Ik geniet ervan om bij het Red Bull-team te horen en hopelijk zullen er nog vele jaren volgen."

Loyaliteit

Gevraagd of het puur een statistiek is, of dat het een coureur ook nog sterker kan maken, denkt Verstappen dat het laatste wel mogelijk is. "Het kan een wapen zijn. Het werkt voor mij, ik voel me heel goed binnen het team. Loyaliteit heeft er ook zeker een rol in gespeeld."

Volgens Max was er voor hem dan ook maar een keuze voor de toekomst. "Dat is niet altijd het geval natuurlijk, want soms moet je wel van team wisselen, maar voor mij voelde het altijd al alsof het voor mij de juiste keuze was om te blijven."

Red Bull-coureurs met meeste GPs

Nr. Coureur GPs Poles Podiums Zeges Titels
1. Webber 129 13 41 9 0
= Verstappen 129 16 68 26 1
3. Vettel 113 44 65 38 4
4. Ricciardo 100 3 29 7 0
5. Coulthard 71 0 2 0 0

Verstappen geniet

Verstappen geeft nooit veel om statistieken en ook dit statistiekje boeit hem weinig, maar het feit dat hij al zo lang met dezelfde vertrouwelingen samenwerkt bij Red Bull, dat doet hem naar eigen zeggen wel goed.

"Wat betreft de hoeveelheid races geef ik er weinig om, maar het gaat erom dat ik mag blijven werken met de mensen waar ik al een hele lange tijd mee samenwerk."

"Dat is heel mooi", glundert de regerend kampioen. "Je bevindt je in een vertrouwde omgeving, waarin je samen kan werken en veel tijd samen door kan brengen, maar ook hele mooie momenten kan beleven naast het circuit", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"