Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbreekt oud Red Bull-record: "Dat is geweldig!"

Na dit Formule 1-weekend zal Max Verstappen de Formule 1-coureur zijn met de meeste races namens Red Bull. Dat doet hem goed, want hij zit helemaal goed op zijn plek bij het team.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

129 Grands Prix. Zoveel staan er inmiddels op de Red Bull-teller van Max Verstappen. Dit weekend worden dat er als het goed is 130, waarmee hij voorbij gaat aan Mark Webber op het lijstje met Red Bull-coureur met de meeste races voor het team.

Momenteel staat hij met 129 Grands Prix nog op gelijke hoogte met de Australiër die van 2007 tot en met 2013 voor het team reed. Verstappen is bezig aan zijn zevende seizoen voor de Oostenrijkse formatie en als hij zijn contract, dat loopt tot en met 2028, uitdient, dan plakt hij daar nog minstens zes seizoenen aan vast.

Zelf vindt Verstappen het ook mooi dat hij nu zo lang bij Red Bull is, zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365. "Het is geweldig! Dat betekent dat ik al lang deel uitmaak van het team. Ik geniet ervan om bij het Red Bull-team te horen en hopelijk zullen er nog vele jaren volgen."

Loyaliteit

Gevraagd of het puur een statistiek is, of dat het een coureur ook nog sterker kan maken, denkt Verstappen dat het laatste wel mogelijk is. "Het kan een wapen zijn. Het werkt voor mij, ik voel me heel goed binnen het team. Loyaliteit heeft er ook zeker een rol in gespeeld."

Volgens Max was er voor hem dan ook maar een keuze voor de toekomst. "Dat is niet altijd het geval natuurlijk, want soms moet je wel van team wisselen, maar voor mij voelde het altijd al alsof het voor mij de juiste keuze was om te blijven."

Red Bull-coureurs met meeste GPs

Nr. Coureur GPs Poles Podiums Zeges Titels
1. Webber 129 13 41 9 0
= Verstappen 129 16 68 26 1
3. Vettel 113 44 65 38 4
4. Ricciardo 100 3 29 7 0
5. Coulthard 71 0 2 0 0

Verstappen geniet

Verstappen geeft nooit veel om statistieken en ook dit statistiekje boeit hem weinig, maar het feit dat hij al zo lang met dezelfde vertrouwelingen samenwerkt bij Red Bull, dat doet hem naar eigen zeggen wel goed.

"Wat betreft de hoeveelheid races geef ik er weinig om, maar het gaat erom dat ik mag blijven werken met de mensen waar ik al een hele lange tijd mee samenwerk."

"Dat is heel mooi", glundert de regerend kampioen. "Je bevindt je in een vertrouwde omgeving, waarin je samen kan werken en veel tijd samen door kan brengen, maar ook hele mooie momenten kan beleven naast het circuit", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten