Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Verstappen werkt keurige generale af in rommelige training Bakoe

Max Verstappen zal na een keurige derde training in Bakoe toch met een goed gevoel naar de kwalificatie toewerken. Hij sluit de sessie weliswaar niet als snelste af en bleef steken op P5, maar echt reden tot klagen leek er verder niet te zijn voor de Nederlander.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nog voordat de derde training goed en wel van start was gegaan, kwam de radar al met een verrassend nieuwtje. Het leek namelijk te miezeren in Bakoe, waardoor de baan vlak voor de training wat aan de natte kant was. De beide Red Bulls gaan echter niet bij de pakken neerzitten en dus verschenen Max Verstappen en Sergio Perez in de eerste minuten van de sessie als één van de eersten op de baan. 

De verkenning van de beide heren was echter maar van korte duur, want na een opwarmronde zochten de beide heren de pitstraat weer op. Verder bleef het het eerste kwartier van deze training bijzonder rustig, maar daar kwam ineens verandering in toen onder andere McLaren en Ferrari haar coureurs de baan op stuurden. 

Het werd ineens een flink stuk drukker op de baan, maar de eerste rode vlag van deze sessie gooide roet in het eten. Esteban Ocon krijgt namelijk te maken met een technisch probleem en kan zijn weg niet vervolgen, waardoor hij zijn auto stil moet zetten op de baan. De marshals hadden vervolgens enkele minuten nodig om de auto van de baan te duwen, terwijl de klok wel doortikte. 

De tekst gaat verder na de uitslag.

Uitslag Derde vrije training - Azerbeidzjan

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na de door Ocon veroorzaakte rode vlag werd het echter ontzettend druk op de baan. Met nog een half uur te gaan stond er nog geen representatieve rondetijd op het bord, al wilden de coureurs daar maar wat graag verandering in brengen. Verstappen zette in de minuten die volgden een snelste tijd neer van 1:45.209, maar al snel bleek dat de baan in rap tempo opdroogde en dus verbeterde. Alexander Albon slaagde er namelijk in de tijd van Verstappen met maar liefst acht tienden aan te scherpen.

Toch duurde het niet lang tot de marshals voor de tweede keer met de rode vlag konden zwaaien, want niet veel later belandde Oliver Bearman in de muur. Zijn eigen training kwam hiermee abrupt ten einde, maar hij gooide ook roet in het eten voor de overige coureurs, die voor de tweede keer terug naar de pitstraat moesten. 

Toen de lichten aan het einde van de pitstraat enkele minuten later weer op groen sprongen, stond het laatste kwartier van de sessie in het teken van stuivertje wisselen. De baan leek in rap tempo te verbeteren en dat bleek ook uit de rondetijden. Zo wist Oscar Piastri, met nog twaalf minuten te gaan, bijvoorbeeld een keurige rondetijd neer te zetten, inclusief drie paarse sectoren. Hij was daarmee maar liefst zes tienden sneller dan de tijd van Perez. 

In de slotfase van de sessie scherpte Charles Leclerc de snelste tijd van Piastri met een kleine twee tienden aan. Aan het einde van de sessie was het George Russell die, met een paarse laatste sector, de snelste tijd van Leclerc nog aan kon scherpen. De Mercedes-coureur sluit de sessie uiteindelijk als snelste af, terwijl Verstappen genoegen moet nemen met P5 na een keurige generale.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"