Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2023

Verstappen worstelt in vroegtijdig afgelopen eerste vrije training GP Monaco

Max Verstappen heeft de zesde tijd genoteerde in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. De auto deed nog niet wat hij de Nederlander wilde. De snelste tijd ging naar Carlos Sainz.

Als de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco van start gaat, is het direct druk op de baan. We zien veel harde banden, wat de Ferrari's in staat stelt de kopposities te pakken op medium banden. Max Verstappen meldt dan dat de auto veelvuldig op het asfalt slaat, hetgeen kan betekenen dat de auto wat te laag staat afgesteld.

Het is echter een Mercedes, voorzien van behoorlijk wat updates, die de tijden van de Scuderia als eerste verbetert. Het is Lewis Hamilton die dat flikt met zijn eerste run op medium banden. Verstappen komt op medium banden niet aan die tijd en geeft aan dat op de hobbels het gevoel nog altijd niet goed is. Daarop antwoordt het team dat hij daar deze sessie dan waarschijnlijk mee zal moeten leven.

Uitslag Eerste vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Lange tijd lijkt het erop dat de sessie zonder schade voltooid kan worden, maar daar steekt Nico Hulkenberg een stokje voor. Hij raakt de muur met zijn linkerachterwiel waardoor de band van de veld loopt. Het levert zelfs een rode vlag op, zodat de marshalls even kunnen checken of er geen carbonfragmenten op de baan liggen.

Na de neutralisatie wordt de snelste ronde steeds verbeterd. Logisch, want de grip neemt alsmaar toe. Het zijn de beide Spanjaarden Carlos Sainz en Fernando Alonso die de tijdenlijst aanvoeren als we zien dat Verstappen echt geen lekkere sessie heeft. Hij bakkeleit op de baan wat met Hamilton en ook de auto doet nog niet wat Verstappen wil.

Verstappen komt dan ook niet verder dan de zesde tijd, achter Sainz, Alonso, Hamilton, Sergio Perez en Charles Leclerc. Nyck de Vries legde beslag op de zestiende plaats. Daar veranderde niks meer aan toen Alexander Albon zijn auto in St. Devote hardhandig in de muur zette met een tweede rode vlag tot gevolg.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"