Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Vettel neemt het op voor Ferrari-teamgenoot Raikkonen

Sebastian Vettel neemt het op voor Kimi Raikkonen. De Fin scoort beduidend minder dan de Duitser, maar volgens Vettel wordt daarbij voorbijgegaan aan het grote plaatje.

De cijfers bij Ferrari liegen er niet om en spreken allemaal in het voordeel van Sebastian Vettel. De Duitser won er sinds zijn aantreden in 2015 10 races, terwijl Kimi Raikkonen nog jaagt op zijn eerste overwinning, terwijl hij al in 2014 in dienst trad van de Scuderia.

Volgens Sebastian Vettel is het beeld van een ongelijke strijd tussen de twee echter een vertekend beeld: "Je kan natuurlijk alleen naar de resultaten kijken, maar je kan ook wat dieper op de onderlinge strijd ingaan. Dit jaar is het erg close tussen ons en ik denk dat Kimi op de vrijdagen vaak sneller was dan ik", zo verdedigt Vettel zijn teamgenoot ten overstaan van Autosport.com.

"Terwijl ik hier en daar wat problemen had met de auto, weet Raikkonen als geen ander om die problemen heen te rijden", vervolgt Vettel.

De Duitser ziet ook wel in dat hij de laatste jaren meer en beter heeft gescoord dan Raikkonen, maar vindt het niet terecht dat enkel op basis daarvan conclusies over de vorm van Raikkonen worden getrokken.

"De statistieken spreken in mijn voordeel, maar zo eenzijdig was het vanuit ons standpunt zeker niet. Raikkonen en ik vormen een goed team. We hebben nooit problemen en mooiste van alles is dat we daardoor gewoon kunnen genieten van ons werk."

Vettel vs Raikkonen:

Sebastian Vettel Kimi Raikkonen
Overwinningen 10 0
Podiumplaatsen 35 17
Polepositions 8 1
Aantal ronden aan de leiding 691 63
Punten 873 589
Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio