Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Video: Circuit Zandvoort, van bouwput tot prachtig F1-circuit

Het had een prachtig weekend moeten worden op Circuit Zandvoort, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. De verbouwingen aan het duinencircuit zijn en blijven echter zeer indrukwekkend. We nemen je mee door de tijd.

Verstappen hugenholtzbocht zandvoort rb8 2
Video
Naar nieuwsoverzicht © Charrel Jalving / Trackside Legends

In het tweede deel van 2019 werd er op Circuit Zandvoort begonnen met het eerste voorbereidende werk, alvorens de spreekwoordelijke schop in november echt de grond in ging. Maandenlang werd er met ruim 100 man rond de klok gewerkt om het circuit in piekfijne staat af te leveren voor de Formule 1-Grand Prix van Nederland op 3 mei. Helaas gaat die race vooralsnog niet door, maar het proces is wel iets waar het circuit en alle racefans trots op mogen zijn.

Hieronder enkele video's, op chronologische volgorde, waarop het Circuit langzaam van een bouwput verandert naar een prachtig Formule 1-circuit.

December 2019

Toen de verbouwingen ongeveer een maandje bezig waren, was Circuit Zandvoort nog steeds een ware bouwput, zoals te zien is op de video hieronder. De focus lag eerst vooral op het aanleggen van voetgangerstunnels, alvorens er echt aan het nieuwe asfalt kon worden gewerkt.

Januari 2020

Net na de jaarwisseling was het duinencircuit nog steeds een aanzienlijke bouwput. Als je de onderstaande beelden ziet, is het op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen dat het circuit drie maanden later in gebruik kon worden genomen.

Eind januari 2020

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het eindproduct eruit moet komen te zien. De Arie Luyendyk-, maar ook de Hanz Hugenholtzbocht krijgen langzaam vorm, en ook de eerste nieuwe stroken asfalt passeren de revue. Ook spotten we de eerste nieuwe uitloopstroken en kerbstones.

Februari 2020

Kijk eens aan! Ook de bizar prachtige en eveneens bijzondere Arie Luyendykbocht is geasfalteerd. Menig autocoureur en racefan begint te kwijlen bij het aanzicht van de kombocht, het paradepaardje van het circuit. De verbouwingen aan het circuit gaan de laatste fase in.

Maart 2020

Het circuit is af! Althans, het asfalt, naast de baan wordt er nog hard gewerkt, maar niemand minder dan Max Verstappen komt alvast langs om een ronde te maken over het prachtige, nieuwe Circuit Zandvoort. Prachtige beelden. Iedereen is er klaar voor.

Eind maart 2020

Het is stil in Zandvoort. Het coronavirus heerst en plots ziet alles er minder rooskleurig uit. Ook het duinencircuit is verlaten, en de Nederlandse Grand Prix in mei, gaat vooralsnog niet door. Zo zag een verlaten Zandvoort eruit. (Vanaf 2:00 minuten is het circuit te zien)

Eind April 2020

De lente is aangebroken, maar uitzicht op actie is er nog steeds niet op het Circuit Zandvoort. Wel zijn de verbouwingen zo goed als of. Ook naast het circuit zijn er enkele prachtige nieuwe bouwwerken uit de grond gestampt. De nieuwe paddock en de nieuwe Champions Lounge liggen er prachtig bij. Hoe lang het nog gaat duren totdat er weer geracet kan worden weet niemand, maar dat de verbouwingen een indrukwekkend staaltje werk zijn geweest, is duidelijk. Chapeau Circuit Zandvoort, chapeau.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na Grand Slam voor Verstappen en Mercedes-comeback in Spanje