Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Vierde tijd Verstappen, Ferrari snelste in eerste training GP Duitsland

Max Verstappen is het snikhete GP-weekend in Duitsland goed begonnen. In zijn Red Bull was hij de gehele training voorin te vinden. Uiteindelijk waren het de beide Ferrari's die de sessie als snelste afsloten.

Verstappen Duitsland 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Onder tropische temperaturen ging de eerste vrije training van start. Voor de fans op de tribune was het afzien onder de felle zon, maar de coureurs deden het rustig aan. Mede dankzij een rode vlagsituatie, veroorzaakt door de stilvallende Kevin Magnussen. De Haas-coureur werd naar de pits gesleept en kon zijn weg al snel weer vervolgen.

Na het tonen van de groene vlag waren het de beide Mercedessen die het voortouw namen. Valtteri Bottas was daarbij nipt sneller dan Lewis Hamilton. Max Verstappen reed, in tegenstelling tot de coureurs van Mercedes en Ferrari, op de medium band zijn snelste tijd in deze fase, wat hem de vierde tijd bracht op drie tienden. Teamgenoot Pierre Gasly was in de eerste helft van de training in de achterhoede te vinden, de Fransman stond halverwege de sessie op de zestiende positie.

Uitslag Eerste vrije training - Duitsland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de wetenschap dat de weersomstandigheden op zaterdag en zondag wezenlijk anders zijn dan vandaag, viel de actie op de baan tegen. Op Hockenheim loopt de temperatuur deze middag op tot 38 graden, terwijl voor de rest van het weekend temperaturen tussen de 23 en 28 graden voorspeld zijn met daarbij flinke regenbuien.

Leclerc en Verstappen kozen in hun volgende snelle run voor de zachte band. Het leverde de Ferrari-coureur de snelste tijd op, voor Hamilton en Verstappen. De Mercedes-coureur reed ditmaal echter op de medium compound. De snelste tijd werd aan diggelen gereden door thuisrijder Sebastian Vettel, die twee tienden los was van de rest van het veld. De Duitser wil zich dit weekend revancheren voor zijn fout tijdens de Duitse GP van 2018, waarin hij in leidende positie crashte. Gasly wist op de zachte band nog op te klimmen naar de zesde plaats, maar gaf een halve seconde toe ten opzichte van Verstappen.

In het middenveld wist Racing Point zich goed te manifesteren. Het team rijdt dit weekend met een grote upgrade waarmee het hoopt weer een rol van betekenis te spelen in het middenveld. De upgrades van het team van Williams brachten nog niet de gedroomde stap, beide coureurs kwam ook op Hockenheim veel tekort ten opzichte van de rest van het veld.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie