Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2021

Vliegende start voor Perez en Verstappen tijdens eerste training GP Monaco

Het Formule 1-team van Red Bull kende een vlekkeloos begin van het GP-weekend in Monaco. Sergio Perez was de snelste man en Max Vertappen legde beslag op de derde tijd.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Image/Red Bull Contentpool

In de zonnige straten van Monte Carlo begonnen de coureurs aan de eerste vrije training. De een uur tellende sessie kende een rustig begin zonder crashes of spins, waarbij zelfs Nikita Mazepin uit de vangrails wist te blijven. Het was juist routinier Fernando Alonso die zijn voorvleugel beschadigde na een touche met de vangrails.

Max Verstappen voerde het tempo in zijn Red Bull steeds verder op, maar deed dit op de harde band. Nadat hij in diverse snelle ronden te maken had gehad met verkeer ging hij op deze compound kortstondig naar de snelste tijd.

Carlos Sainz en de beide Mercedes-coureurs doken daar op de medium band enkele tienden onderdoor. Uiteindelijk was het Pierre Gasly die op de zachte band met nog 25 minuten te gaan het veld aanvoerde.

Uitslag Eerste vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wisselde zijn harde banden met nog 20 minuten te gaan in voor een set van de medium banden. Daarop stoof hij naar een 1.12,6 waarmee hij op dat moment drie tienden los was van de rest van het veld.

Teamgenoot Sergio Perez liet zich weer eens van voren zien en ging naar de tweede tijd op een kleine twee tienden van de Nederlander. Daarvoor gebruikte hij wel de zachte band. In een volgende run verbeterde de Mexicaan zelfs de tijd van Verstappen met een tiende.

Voor Verstappen bleef het lastig een cleane ronde te rijden, maar het tempo van de Red Bull zag er veelbelovend uit. Perez (zacht) was de snelste man, gevolgd door Sainz (medium) en Verstappen (medium).

De beide Mercedes-coureurs vinden we terug op de vijfde en zesde positie. Zij reden hun tijd op de medium band, waarop Hamilton een ruime drie tienden langzamer was dan Verstappen. Thuisrijder Charles Leclerc kende een ongelukkig begin van zijn thuisrace - hij kampte met versnellingsbakproblemen en kwam niet verder dan de laatste plaats.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi