Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2021

Verstappen snelste man in derde training, Schumacher crasht hard in Monaco

Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Monaco als snelste afgesloten. Hij bleef de beide Ferrari-coureurs voor.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het team van Ferrari zette de goede lijn van de donderdag voort in de derde vrije training. Charles Leclerc opende razendsnel, maar Max Verstappen en Carlos Sainz wisten in zijn spoor te blijven. Na 20 minuten was het Leclerc die met een 1.16,5 een tiende sneller was dan de Nederlander.

De beide Mercedessen deden het rustig aan in de openingsfase van de training en bezetten na twintig minuten de vijfde en zesde positie op zo'n zes tienden van Leclerc. Verstappen versnelde ondertussen en pakte de snelste tijd van Leclerc met twee tienden af. De langzame derde sector bleef voor Red Bull de minste sector.

In Monaco draait het allemaal om het opbouwen van het tempo, het verbeteren van de auto en met veel zelfvertrouwen rijden. De tijden werden hierdoor gedurende de training steeds sneller. Het was Sainz die de snelste tijd van Verstappen afsnoepte met 0,033 seconde.

Uitslag Derde vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Op een nieuwe set van de zachte band stoven de coureurs wederom de baan op. Leclerc miste eenmaal de eerste bocht, maar teamgenoot Sainz scherpte zijn snelste tijd aan. Dit alles vlak voordat Nicholas Latifi zijn Williams in de vangrail parkeerde bij de zwembad-chicane. De sessie werd hierdoor stilgelegd.

Doordat de tijd tijdens een vrije training doorloopt werd het bijzonder druk op de baan in de laatste tien minuten. Iedere coureur wilde nog eenmaal proberen om een snelle run te rijden ter voorbereiding op de kwalificatie.

Verstappen dook weer nipt onder Sainz' tijd en met de kleine verschillen tussen de Ferrari-coureurs en Verstappen lijkt het een spannende kwalificatie te worden. Opvallend was dat beide Mercedes-coureurs zich niet konden mengen in de strijd om de snelste tijden. Bottas gaf op P4 bijna een halve seconde toe en Hamilton kwam niet verder dan de zevende tijd door op zeven tienden van Verstappen.

De derde training werd enkele minuten voor het einde stilgelegd na een flinke klapper van Mick Schumacher, die zijn Haas afschreef en de kwalificatie vanmiddag zal missen.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
Prediction Monaco SlaJeSlag

Wie wint de GP van Monaco 2021?

Speel mee en win een heuse biertap- en koeler!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"