Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen slaat keiharde dubbelslag in GP Monaco

Max Verstappen heeft op zeer overtuigende wijze de Grand Prix van Monaco op zijn naam geschreven. De Nederlander nam tevens de leiding in het WK over van Lewis Hamilton.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen startte door het ontbreken van Charles Leclerc vanaf de eerste positie. Achter hem maakten Valtteri Bottas en Carlos Sainz de top 3 compleet. Bij de start wist de Nederlander de leiding eenvoudig te behouden. De enige topcoureur die een positie verloor was Sergio Perez, die Sebastian Vettel voorbij zag komen en terugzakte naar P8.

Verstappen bepaalde aan kop het tempo en hield het gat met Bottas continu op een dikke seconde. Alles verliep voor Red Bull conform plan, zeker aangezien Lewis Hamilton nog altijd op de zesde positie reed.

Na 15 ronden bedroeg het gat met Bottas nog altijd minder dan twee seconden. Achter de Mercedes-coureur wist Sainz het gaatje constant op een dikke twee seconden te houden. WK-leider Hamilton zag zijn achterstand oplopen tot dertien seconden.

Bottas zag het gat groter worden na 20 ronden toen hij problemen kreeg met zijn linker voorband. Het wachten was op de eerste, en enige geplande, pitstop voor de coureurs. Het was Hamilton die in ronde 29 als eerste de pits indook om zo te proberen posities te winnen. De strategie faalde compleet, want Hamilton verloor juist plaatsen aan Perez en Vettel.

Bottas, Norris en Gasly doken ook direct de pits in waardoor Verstappen acht seconden voorsprong verdedigde ten opzichte van Sainz. Voor Bottas voltrok zich een drama bij zijn stop, doordat het rechter voorwiel niet van zijn auto afging en de Fin noodgedwongen op moet geven.

In ronde 33, hoe kan het ook anders, was het Verstappen die zijn enige stop maakte. Hierdoor kwam Perez aan de leiding te liggen. De Mexicaan kende een zeer goede strategie en viel na zijn stop terug tot de vierde positie.

Halverwege de race ging Verstappen eenvoudig aan de leiding voor Sainz, Norris, Perez, Vettel, Gasly en Hamilton.

Uitslag Race - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen zag zijn voorsprong door verkeer slinken tot een slordige vier seconden. Achter Sainz waren de gaten redelijk groot. Norris keek tegen een achterstand van zeven seconden aan ten opzichte van de Spanjaard en verdedigde op zijn beurt een voorsprong van zeven seconden op Perez.

Het podium was bijzonder ver uit beeld voor Hamilton die tegen een achterstand van 35 seconden aan keek met nog 30 ronden te gaan. Virtueel was de Brit zijn leiding in het WK kwijt aan Verstappen.

De controle was volledig in handen van Verstappen die uiterst geconcentreerd en gecontroleerd zijn ronden reed. Sainz kon het tempo niet bijbenen en Norris kwam onder druk te staan van Perez. De Mexicaan kon echter geen inhaalactie plaatsen.

Hamilton dook de pits in om te wisselen naar de zachte band. De Mercedes-coureur kon een 'gratis' extra stop maken, omdat er geen dreiging achter hem was. Zo kon hij op jacht naar het extra WK-punt voor de snelste ronde.

Verstappen boekte een dominante zege in Monaco. Met Sainz en Norris achter hem stonden er drie dolblije coureurs op het podium. Hamilton op zijn beurt was allerminst tevreden en zag Verstappen de leiding in het WK overnemen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'