Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Spanje 2020

Waarom de Formule 1-races in Spanje altijd zo saai zijn

Na twee relatief spectaculaire Grands Prix-weekenden, streek het Formule 1-circus afgelopen week neer in Spanje. Daar was het voor de neutrale fan echter niet bepaald genieten geblazen. Hoe kan het toch dat de Spaanse Grands Prix vaak zo geestdodend zijn?

Spanje start 2020
Video
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Afgelopen weekend werden Formule 1-fans wereldwijd nou niet bepaald getrakteerd op een waar spektakel. Zeker in de strijd om de eerste plaatsen was de Spaanse Grand Prix simpelweg saai te noemen. In het middenveld ontstonden er hier en daar weliswaar wat gevechten, maar echt spektakel bleef uit.

En dat is op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmélo geen zeldzame vertoning. De races op het Spaanse asfalt zijn vaak relatief saai en inhalen is er ondanks het ellenlange rechte stuk, een van de langste van het seizoen, nagenoeg onmogelijk. Zelfs nu de race in Augustus werd verreden, in andere omstandigheden dan de vorige jaren en tijdens de testdagen, viel er weinig te beleven.

Hoe kan dat dan? Er zijn verschillende oorzaken. Die hebben onder andere te maken met de testdagen in februari, de karakteristieken van het circuit en meer. In de video hieronder wordt het allemaal helder uitgelegd.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023