Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2024

Waarom er in 2024 F1-races op zaterdag worden verreden

De Formule 1-kalender van 2024 kent drie opvallende racedatums: de Grands Prix van Bahrein, Saoedi-Arabië en Las Vegas worden op zaterdag verreden. Waarom? RacingNews365 legt het je uit.

Leclerc Verstappen  Las Vegas start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Vrijdag de trainingen, zaterdag de kwalificatie en zondag de Grand Prix, toch? Nee hoor, in 2024 kunnen de Formule 1-fans driemaal de borrelnootjes en drankjes klaarzetten op zaterdag. In Bahrein, Saoedi-Arabië en in Las Vegas wordt namelijk al een dag eerder geracet dan we gewend zijn van de koningsklasse.

Dit gebeurt natuurlijk niet zonder reden. In de eerste twee gevallen, Bahrein en Saoedi-Arabië, heeft het te maken met de startende ramadan. De eerste twee races van het 2024-seizoen vinden daarom op zaterdag plaats. Op zaterdag 9 maart 2024 begint bij zonsondergang namelijk de ramadan, de dag van de race in Djedda dus.

Hierdoor moet ook de race in Bahrein, een week eerder, verplaatst worden naar de zaterdag. Dit is een indirect gevolg van het begin van de ramadan, want als de openingsrace plaats zou vinden op zondag, dan heeft het F1-circus een dag minder de tijd om af te reizen naar Saoedi-Arabië. Dit klinkt dichtbij, maar in werkelijkheid moet men een flinke 'roadtrip' van bijna vijftien uur afleggen per auto. Een dag minder reis- en opbouwtijd is dus zeker niet gewenst.

Grand Prix van Las Vegas

Later in het jaar wordt ook de Grand Prix van Las Vegas op zaterdag verreden. Dit heeft een andere reden, namelijk het Amerikaanse én Europese publiek. Wat is het allerbeste moment om de kijkers in de Verenigde Staten te bereiken en ook de Europese fans tevreden te stellen? Zaterdagavond, dus vandaar!

In Nederland vindt de race in Vegas overigens op zondagochtend plaats. Renee Wilm, CEO van de GP van Las Vegas legt uit: "We hebben een oplossing gevonden zodat de Europese fans de race met een kopje koffie om zes of zeven in de ochtend kunnen kijken, net zoals dat in de VS gebeurt tijdens de Europese races."

Voor de Amerikanen vindt de GP van Las Vegas dus plaats om 22:00 uur in de avond.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola