Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom februari de spannendste maand voor Verstappen en Red Bull is

Na ruim twee maanden zonder ronkende Formule 1-auto’s, maken de teams zich op voor de meest bepalende maand van het jaar: februari. De maand waarin we een eerste antwoord krijgen op de vraag of de nieuwe Red Bull van Max Verstappen goed genoeg is voor de wereldtitel.

RB16 sneak peak
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Racing

Maandenlang werkten tientallen, zo niet honderden, mensen binnen de Formule 1-renstallen aan het ontwerpen en ontwikkelen van hun droommachine. De geluiden gedurende de winter waren ronduit positief bij ieder team, maar over drie weken staan de gezichten bij een aantal van hun alweer op onweer.

Februari, het is een prachtige en krachtige maand in de Formule 1-wereld. Vanaf 11 februari worden de fans getrakteerd op de presentaties van de nieuwe bolides. Momenten waarop coureurs en teambazen prachtige PR-praatjes de ether in slingeren. 2020 wordt hun jaar, de nieuwe auto is aanzienlijk beter dan zijn voorganger en de gedroomde successen moeten behaald gaan worden. Ondertussen bestuderen de engineers en ontwerpers zeer gedetailleerd de nieuwe wagens van de concurrentie, die er alles aan zullen doen om zo min mogelijk bloot te geven.

Na een week waarin de onthullingen centraal staan begint de klok echt te tikken op woensdag 19 februari om 09:00 uur. Op dat moment springt het licht aan het einde van de pitstraat op het Circuit van Barcelona op groen en is het F1-seizoen 2020 begonnen. Zes dagen lang krijgen de coureurs en teams de kans om hun wonderwapen aan de tand te voelen. Zes cruciale dagen in de voorbereiding op de eerste race in Melbourne en de rest van het seizoen.

Hoopvol, doch gespannen zullen Max Verstappen en de andere coureurs aan deze eerste testdag beginnen. Er is geen mogelijkheid meer om jezelf te verstoppen. De tijden en de data die de teams verzamelen liegt niet. Kloppen de prachtige resultaten van de windtunnel wel, en wat heeft de concurrentie voor auto ontwikkeld?

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Coureurs weten al binnen enkele ronden of de nieuwe auto een schot in de roos is, of dat er nog volop huiswerk te verzetten is. Vanzelfsprekend zal een coureur dat zo goed mogelijk proberen te verbloemen, maar de gelaatsuitdrukking van de rijder en de sfeer binnen een team zegt genoeg.

Na enkele dagen van testen valt de balans al redelijk goed op te maken en na zes dagen testen zijn er nauwelijks verrassingen te verwachten. Red Bull hoopt in 2020 eindelijk eens goed uit zijn winterslaap te komen. Mocht dat lukken dan zal dat ook direct af te lezen zijn van het gezicht van Max Verstappen, de overige teamleden en te zien zijn in de tijdenlijsten.

Nee, niet de lijsten met de snelste rondetijden van de dag, maar wel de tijden die gedurende de dagen worden gerealiseerd en zeker de racesimulaties liegen niet – allen rijden dan met dezelfde hoeveelheid brandstof aan boord.

De wintertests vormen ook een prachtige kans om de auto’s en coureurs zes dagen lang van dichtbij mee te maken in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. RacingNews365 zal gedurende alle zes de dagen aanwezig zijn op het circuit van Barcelona, om jullie te voorzien van betrouwbare updates, exclusieve content en mooie 1-op-1 interviews.

De spannendste maand van het F1-seizoen is nu aangebroken. Wie stopt Mercedes en Lewis Hamilton? Wat kan Verstappen in de Red Bull-Honda? En welke auto verdient de titel ‘mooiste van het jaar’? De eerste antwoorden hebben we binnen enkele weken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië