Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Waarom Ferrari een outsider is voor het podium in Monaco

De prestigieuze Grand Prix van Monaco vormt voor Ferrari een unieke kans om succes te boeken. Na de uitstekend verlopen Spaanse GP, zijn de Italianen vol verwachting over de race in het prinsdom. Een overwinning lijkt buiten bereik door de dominantie van Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar een podiumplaats in Monaco lijkt mogelijk te zijn voor de welbekende Formule 1-renstal.

Charles Leclerc is uitstekend aan het Formule 1-seizoen van 2021 begonnen. De Monegask laat niet alleen een sterke indruk achter in de kwalificatiesessies, maar lijkt ook een stap te hebben gemaakt wat betreft het bandenmanagement in de races. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het 23-jarige talent die de afgelopen jaren voornamelijk op de zaterdag veel indruk maakte. Ook is de Ferrari-bolide van 2021 niet te vergelijken met de SF1000 van 2020, wat ervoor zorgt dat Ferrari met name met Leclerc mag hopen op een podiumplaats tijdens de Grand Prix van Monaco.

Op het circuit van Barcelona werd duidelijk dat de huidige SF21 van Ferrari het onwijs goed doet in de langzame bochten. Een ontwikkeling die de Scuderia logischerwijs tot grote tevredenheid stemt. "Ondanks dat het niet veel zegt over Monaco, zijn we blij met het feit dat we vooral in sector drie zeer snel waren in Spanje. Aangezien ook dat een langzamer gedeelte van het circuit is, laat het in ieder geval zien dat we over een competitieve wagen beschikken", liet Leclerc tegenover onder andere RacingNews365 weten in de mediasessie na afloop van de Spaanse GP.

Als we kijken naar de derde sector tijdens de kwalificatie in Spanje, zien we duidelijk dat Leclerc daar een grote slag slaat ten opzichte van McLaren-concurrenten Daniel Ricciardo en Lando Norris, maar tegelijkertijd ook weinig verliest op Valtteri Bottas.

De tekst gaat verder onder de tabel.

Snelste sector 3 tijden kwalificatie Grand Prix van Spanje 2021

Pos. Coureur Team Tijd
1. Max Verstappen Red Bull 26.295
2. Lewis Hamilton Mercedes 26.400
3. Valtteri Bottas Mercedes 26.429
4. Charles Leclerc Ferrari 26.580
5. Carlos Sainz Ferrari 26.628
6. Esteban Ocon Alpine 26.632
7. Sergio Perez Red Bull 26.695
8. Daniel Ricciardo McLaren 26.782

De tijd van Leclerc laat zien dat de Ferrari-coureur tijdens de kwalificatie in Monaco zou kunnen verrassen en Bottas wellicht te grazen kan nemen. Dat zou een belangrijke slag zijn op weg naar een podiumplek in het prinsdom. Het laat ook zien dat Ferrari in Monaco op eigen kracht een podiumplek kan veroveren en niet afhankelijk is van mogelijke uitvalbeurten van andere coureurs.

Daarvoor zal Leclerc echter een fantastische zaterdagmiddag moeten rijden, wat niet onmogelijk is door de kwalificatie pace van de Monegask. Teamgenoot Carlos Sainz rijdt tot nu toe een stabiel seizoen bij de Scuderia, maar het goede gevoel met de wagen wat nodig is om in Monaco snel te zijn, ontbreekt nog wat bij de Spanjaard. Datzelfde geldt voor Sergio Perez, die nog zoekende is bij Red Bull.

Bottas lijkt dan ook de enige tegenstander te zijn voor Leclerc voor het behalen van een podiumplek tijdens zijn thuisrace. Na een dramatisch verlopen 2020-seizoen zal Leclerc dan ook extreem gemotiveerd zijn om in Monaco op eigen kracht een podiumplek te veroveren. Doordat inhalen lastig wordt op het stratencircuit en strategische beslissingen van de concurrentie relatief eenvoudig zijn te verdedigen in Monaco, heeft Ferrari voor het eerst sinds 2019 een ware kans om op eigen kracht een podiumplaats af te dwingen.

Door de dominantie van Lewis Hamilton en Max Verstappen dit seizoen lijkt een overwinning van Ferrari echter uitgesloten zijn. Een podiumplaats zal voor de Scuderia dan ook voelen als een overwinning.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden