Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Wanneer zijn de F1 testdagen?

Wanneer zijn de Formule 1-testdagen? Een cruciale vraag voor elke fan die niet kan wachten tot het nieuwe raceseizoen. In dit artikel vind je precies wanneer de testdagen beginnen.

Wanneer zijn de F1 testdagen van 2024?

Dit jaar vinden de F1-testdagen opnieuw plaats één week voorafgaand aan de eerste GP. De testdagen zijn gepland op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 08:00 tot 17:00 Nederlandse tijd. Alle sessies zullen plaatsvinden op het Bahrain International Circuit, waar op 2 maart de eerste race van het seizoen zal plaatsvinden. Tijdens de testdagen staat het verzamelen van zoveel mogelijk data centraal om de prestaties van de auto te kunnen verbeteren.

Datums en tijden van de F1 testdagen

Datum Tijd
Woensdag 21 februari 08:00-17:00
Donderdag 22 februari 08:00-17:00
Vrijdag 23 februari 08:00-17:00

Belangrijk om te weten over de F1 testdagen van 2024

Het startsein voor het nieuwe Formule 1-seizoen wordt traditioneel gegeven met de testdagen. Van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 februari verzamelen de Formule 1-teams zich in Bahrein voor de F1-testdagen van 2024. Hier krijgen de coureurs de kans om hun nieuwe wagens voor het eerst echt te testen. Elke testdag begint om 10:00 lokale tijd en eindigt om 17:00 Nederlandse tijd.

De testdagen vinden een week voor het eerste Grand Prix-weekend van het jaar plaats, dat ook gehouden wordt op het Bahrain International Circuit. Voor Max Verstappen en zijn collega's vormen deze dagen een cruciale voorbereiding om het seizoen zo sterk mogelijk te kunnen starten.

Niks missen van de testdagen

Wil je niets missen van de testdagen en op de hoogte blijven van alle technische ontwikkelingen van de auto's? Bekijk dan onze liveblog. We openen de blog ruim voor de aanvang van de testdag en gedurende de actie op het circuit houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en reacties buiten de baan. Onze lezers kunnen verschillende verslagen van de testdag verwachten, evenals interviews en technische analyses.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"