Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams-coureur slaat flater bij debuut in Formule 1

Debutant Roy Nissany wist tijdens zijn eerste Formule 1-test in Abu Dhabi weinig potten te breken. De Israëliër was aanzienlijk langzamer dan zijn collega's, al was hij niet minder enthousiast om de ervaring.

Williams Nissany Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De Israëlische autocoureur Roy Nissany heeft in Abu Dhabi zijn Formule 1-debuut mogen maken voor het team van Williams. Nissany deelde de FW42 vandaag met George Russell en was zeer te spreken over zijn eerste kennismaking met Formule 1-materiaal. "Ik voel me fantastisch", jubelt Nissany na afloop.

"Het is dat gevoel dat je blij bent met je werk en weet wat je aan het doen bent", vervolgt de debutant. "Ik had vier ronden nodig om me comfortabel te voelen in de auto, daarna was het een kwestie van vertrouwen en snelheid opbouwen", aldus een glunderende Nissany, die morgen weer in actie zal komen.

De cijfers weerspreken zijn enthousiasme echter niet helemaal. Nissany, die ongeveer half zoveel ronden reed als Russell, noteerde tijdens de Pirelli-bandentest op dinsdag een tijd die ruim vier seconden langzamer was dan die van zijn teamgenoot. Nissany kwam tot een tijd van 1:44,760, terwijl de meer ervaren Russell een 1:40,368 op de tijdlijst zette. Nissany belandde hiermee stijf onderaan, een goede drie seconden achter Sean Gelael van Toro Rosso.

Het mag geen verrassing heten dat Nissany zoveel langzamer was dan de rest. Niet alleen was hij de enige zonder ervaring in de Formule 1, hij heeft ook al ruim een jaar niet om competitieve redenen in een single seater gezeten. Zijn laatste race reed hij in 2018 in de Formule 2.

Overigens is de debutant de zoon van de illustere Chanoch Nissany, de Israëliër die een blauwe maandag in de Formule 1 heeft gereden als testcoureur.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024