Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Williams-coureur slaat flater bij debuut in Formule 1

Debutant Roy Nissany wist tijdens zijn eerste Formule 1-test in Abu Dhabi weinig potten te breken. De Israëliër was aanzienlijk langzamer dan zijn collega's, al was hij niet minder enthousiast om de ervaring.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De Israëlische autocoureur Roy Nissany heeft in Abu Dhabi zijn Formule 1-debuut mogen maken voor het team van Williams. Nissany deelde de FW42 vandaag met George Russell en was zeer te spreken over zijn eerste kennismaking met Formule 1-materiaal. "Ik voel me fantastisch", jubelt Nissany na afloop.

"Het is dat gevoel dat je blij bent met je werk en weet wat je aan het doen bent", vervolgt de debutant. "Ik had vier ronden nodig om me comfortabel te voelen in de auto, daarna was het een kwestie van vertrouwen en snelheid opbouwen", aldus een glunderende Nissany, die morgen weer in actie zal komen.

De cijfers weerspreken zijn enthousiasme echter niet helemaal. Nissany, die ongeveer half zoveel ronden reed als Russell, noteerde tijdens de Pirelli-bandentest op dinsdag een tijd die ruim vier seconden langzamer was dan die van zijn teamgenoot. Nissany kwam tot een tijd van 1:44,760, terwijl de meer ervaren Russell een 1:40,368 op de tijdlijst zette. Nissany belandde hiermee stijf onderaan, een goede drie seconden achter Sean Gelael van Toro Rosso.

Het mag geen verrassing heten dat Nissany zoveel langzamer was dan de rest. Niet alleen was hij de enige zonder ervaring in de Formule 1, hij heeft ook al ruim een jaar niet om competitieve redenen in een single seater gezeten. Zijn laatste race reed hij in 2018 in de Formule 2.

Overigens is de debutant de zoon van de illustere Chanoch Nissany, de Israëliër die een blauwe maandag in de Formule 1 heeft gereden als testcoureur.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

12 reacties

    Interview "Red Bull is nog een tandje minder sterk dan Mercedes en Ferrari"