Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

WK-stand F1 na GP Japan: Verstappen bijgehaald door Vettel, Hamilton ruikt wereldtitel

Door zijn uitvalbeurt in Japan ziet Verstappen Sebastian Vettel naderen in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Valtteri Bottas wist voor de derde keer dit seizoen een race als winnaar af te sluiten. Het zal WK-leider Lewis Hamilton weinig zorgen baren, aangezien hij zijn zesde wereldtitel bijna niet meer mis kan lopen.

De voorsprong van Lewis Hamilton op teamgenoot Valtteri Bottas slonk van 73 naar 64 punten, maar met nog vier races te gaan kan de Brit in Mexico - net als vorig jaar - zijn wereldkampioenschap in de wacht slepen.

Door de uitvalbeurt van Max Verstappen, die zware schade opliep nadat Ferrari-coureur Charles Leclerc hem raakte in de tweede bocht, is het ironisch genoeg de andere Ferrari-man die ervan profiteert. Sebastian Vettel staat na de Grand Prix van Japan met 212 punten namelijk op gelijke hoogte met de Nederlander, al staat Verstappen nog wel op de vierde plek, aangezien hij meer races won dan de Duitser.

Achter de top vijf deed Carlos Sainz in Japan goede zaken. Met zijn vijfde finishplek steekt hij in het kampioenschap Pierre Gasly namelijk voorbij. De McLaren-coureur bezet daardoor nu de zesde plek in het wereldkampioenschap, maar met nog vier races te gaan voelt hij de hete adem van Red Bull-coureur Alexander Albon in zijn nek. Het gat tussen Sainz en Albon is nog twaalf punten in het voordeel van de Spanjaard.

Bij de constructeurs wist Mercedes zich in Japan te verzekeren van de wereldtitel. De rest van de top drie lijkt ook beslist. Ferrari heeft namelijk een voorsprong van 110 punten op Red Bull. McLaren deed in de strijd voor de vierde plek goede zaken en liep ietwat uit op concurrent Renault.