Charles Leclerc heeft een tijdstraf gekregen voor het incident met Max Verstappen tijdens de Japanse Grand Prix.

Leclerc Japan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Max Verstappen werd in de tweede bocht van de openingsronde op Suzuka geramd door Charles Leclerc. Daar waar de wedstrijdleiding het in eerste instantie afdeed als een race-ongeval, werd na afloop van de Grand Prix besloten om toch een tijdstraf uit te delen.

Voor Verstappen zat de race er na vijftien ronden op, zijn bolide was te zwaar beschadigd. Leclerc wist nog op te klimmen na een zesde plaats, nadat hij door een neuswissel terug viel tot de laatste plaats. De wedstrijdleiding hoorde beide coureurs na afloop van de race en bestuurde alle data en beelden.

Daarop werd besloten dat Leclerc een straf van vijftien seconden aan zijn broek krijgt. Vijf voor het incident met Verstappen en tien voor het feit dat hij twee ronden doorreed met een beschadigde voorvleugel. Leclerc verliest zijn zesde positie aan Daniel Ricciardo.

Het team van Scuderia Ferrari ontving een geldboete van $ 25.000, aangezien het Leclerc niet naar binnen haalde aan het einde van de eerste ronde.

Fotoalbum

Botham podium jap

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Japan

De Grand Prix van Japan was een tumultueuze race, waarin genoeg gebeurde. Zo werd Max Verstappen in de openingsronde van de baan gekegeld door Charles Leclerc. Valtteri Bottas profiteerde van een slechte start van de Ferrari-coureurs en ging er met de overwinning vandoor.

Bekijk het album

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+