Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff lyrisch na GP Bahrein: "Dit is een fantastisch resultaat voor Mercedes!"

Toto Wolff had het resultaat van de GP van Bahrein niet verwacht, maar maakt dankbaar gebruik van de dubbele uitvalbeurt bij Red Bull. Toch zijn er nog genoeg problemen waar Mercedes tegenaan loopt.

Mercedes zou de afgelopen jaren niet tevreden zijn geweest met het huidige resultaat in Bahrein, maar naar omstandigheden is teambaas Toto Wolff lyrisch. "Als we vorig jaar derde en vierde zouden worden, dan was het heel frustrerend geweest", legt hij uit bij Sky Sports . "Maar we vochten in een gewichtsklasse boven ons!" Dit had te maken met de dubbele uitvalbeurt bij Red Bull. In de slotfase van de GP van Bahrein vielen zowel Max Verstappen als Sergio Perez uit. "Met de dubbele DNF van Red Bull denk ik dat derde en vierde een fantastisch resultaat is!", aldus Wolff. Er had nog wat meer in kunnen zitten, zo denkt de Oostenrijker. "Met de softband zaten we er bijna bij. Niet bij Charles Leclerc, maar wel bij de rest. Onze bandendegradatie is echter nog te hoog. We probeerden wat met de harde band, maar dat voelde alsof we het in het putje gooiden. We waren een seconde trager! Maar daar hebben wij ons lesje van geleerd."

Mercedes heeft nog genoeg problemen op te lossen

Wolff vermoedt dat de concurrenten van Red Bull hetzelfde probleem hadden bij de uitvalbeurt, wat inmiddels ook bevestigd is. "Ik wist niet wat er gebeurde bij Max, ook niet bij Perez. Het leek echter wel op hetzelfde probleem." Ook bij Mercedes zijn er echter nog een aantal problemen te overbruggen. "Ik denk dat we te veel drag hebben. Ook missen we de snelheid", analyseert Wolff. "Hopelijk kunnen we die problemen verhelpen. Misschien ligt het ook een beetje aan de topsnelheid, maar we moeten alles op alles zetten. Ook op het gebied van de motor." "Op dit moment zijn we vijfde en zesde op de grid, maar we proberen terug te komen. Dat lukt niet van de ene op de andere dag, dat heeft meer tijd nodig."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"