Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Monaco 2022

In het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei strijkt de Formule 1 neer in het prinsdom Monaco. In de straten van Monte Carlo wordt de zevende Grand Prix van het seizoen verreden. Voor het eerst zien we hier een 'normaal' tijdschema ten opzichte van de andere races, maar voor Monegaskische begrippen is het een afwijkend tijdschema.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Al jaar en dag reist het Formule 1-circus af naar Monaco voor een Grand Prix. Tot aan dit jaar vonden de vrije trainingen altijd op donderdag plaats, waarna er op vrijdag een 'rustdag' was. Dit omdat de race, die voor het eerst in 1929 werd verreden (toen was het nog geen F1-race, red.), toen samenviel met Hemelvaart. Er werd besloten om op vrijdag niet te rijden.

De bewoners van Monaco zouden zo ook een vrije dag hebben. Aangezien de mensen op donderdag toch vrij waren had dit nooit een negatief effect op het bezoeken van de race. In de loop der jaren is de GP van Monaco lang niet altijd verreden in het weekend van hemelvaart, maar het tijdschema voor de race is nooit aangepast.

Hoe laat begint de GP van Monaco 2022?

Tot dit jaar, want vanaf heden wordt afgeweken van het traditionele Monaco-tijdschema en vinden de vrije trainingen 'gewoon' plaats op vrijdag, zodat al het F1-personeel een dag minder vroeg af hoeven te reizen tijdens dit enorm drukke seizoen met 22 races. Op vrijdag beginnen de vrije trainingen dus op het 'gewone' Europese tijdstip van 14:00 uur met de eerste vrije training, gevolgd door de tweede vrije training om 17:00 uur.

Op zaterdag wordt er nog een keer getraind, om 13:00 uur, waarna om 16:00 uur de o zo belangrijke kwalificatie plaatsvindt. De Grand Prix van Monaco 2022 begint op 29 mei om 15:00 uur. Zo'n anderhalf uur later weten we als het goed is wie de eerste race in het prinsdom met de nieuwe Formule 1-bolides heeft gewonnen.

Tijdschema GP Monaco

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 27 mei -
Tweede vrije training vrijdag 27 mei -
Derde vrije training zaterdag 28 mei -
Kwalificatie zaterdag 28 mei -
Race zondag 29 mei -

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af