Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Bottas herovert leiding met zege, Verstappen P4 in GP Azerbeidzjan

Een foutloze Valtteri Bottas heeft in de smalle straten van Azerbeidzjan zijn tweede zege van het seizoen gepakt. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel vergezelden hem op het podium. Max Verstappen werd vierde, waardoor de top vier gelijk is aan die van de kwalificatie.

Bottas Hamilton Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Grand Prix van Azerbeidzjan begint opvallend rustig. Geen geduw en/of getrek, maar wel positiewisselingen. Zo verliest Max Verstappen direct een plekje aan Sergio Perez, terwijl Lewis Hamilton even kijkt bij Valtteri Bottas. De Fin houdt echter stand op de eerste plaats.

Het veld wordt direct als een harmonica uit elkaar getrokken, waarbij Charles Leclerc als een warm mes door de boter naar voren rijdt, in tegenstelling tot Max Verstappen, die vijf ronden nodig heeft om Perez terug te pakken.

Verder naar achteren maakt Pierre Gasly indruk door zeer gedecideerd naar voren te rijden na zijn gedwongen start vanuit de pitstraat. Zo neemt hij na zo'n vijftien ronden zijn plekje in de top zes in.

Van die top zes stoppen Sebastian Vettel en Bottas als eerste. Hamilton volgt niet veel later, waardoor Leclerc langdurig op de medium-band de leiding overneemt. Verstappen stopt later dan de Mercedes-jongens en verliest daarmee veel tijd ten opzichte van de mannen voor hem. Op de medium-compound rijdt kan de Red Bull-coureur het tempo echter een stuk beter volgen, getuige meerdere snelste raceronden.

Uitslag Race - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Zo rap als het veld aan het begin van de race uit elkaar werd getrokken, zo snel schuift het iets over de helft van de race weer in elkaar. Bottas pakt Leclerc aan het einde van het rechte stuk, op het moment dat Daniel Ricciardo in een poging Daniil Kvyat te verschalken rechtdoor schiet, waardoor de Toro Rosso-coureur niet kan insturen. Ricciardo zet zijn Renault in de achteruit en rijdt pardoes tegen de Rus aan, die eveneens bezig is de achteruit te zoeken.

Hamilton schuift een ronde later voorbij aan Leclerc, waarna Vettel logischerwijs weinig tijd hoeft te verspillen achter zijn teamgenoot. Max Verstappen blaast ondertussen keihard door op de medium-Pirelli's waarop hij het gat naar de kop tot onder de tien seconden weet te brengen, als Leclerc voor de laatste zestien ronden voor de zachte band kiest.

Gasly houdt Leclerc keurig even op om Max Verstappen op de vierde plaats wat meer ademruimte te gunnen, ronden voordat de Fransman met een kapotte RB15 en naar eigen zeggen 'zonder power' de strijd te moeten staken. De virtual safety car legt het veld even lam, waarna iedereen opnieuw in het ritme moet zien te komen. De opmars van Verstappen wordt daardoor gestuit, terwijl Lewis Hamilton het gat naar Bottas wel weet te verkleinen, maar nooit écht weet te dichten.

De snelste raceronde gaat naar Charles Leclerc, die in de slotfase een veilige stop wist te maken voor een hagelnieuw setje zachte banden.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'