Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Horner verklaart waarom Verstappen niet kon slipstreamen

Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als vierde voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander was tevreden over zijn ronde, maar teleurgesteld dat hij niet kon slipstreamen. Teambaas Christian Horner legt uit waarom Red Bull voor een andere tactiek koos.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het was een interessante kwalificatie door de vele rode vlaggen. Pierre deed het uitstekend door Q1 als snelste af te sluiten. Max liep in die sessie een flatspot op en moest nogmaals naar buiten, wat hem een set banden kostte", iets dat de Nederlander in Q3 op zou breken.

In het laatste deel van de kwalificatie ging Max Verstappen als eerste van de toppers de baan op. De Nederlander stond aan het einde van zijn run op een fraaie tweede plaats, maar zakte af naar de vierde stek. Valtteri Bottas dook niet alleen onder de tijd van de Red Bull-coureur, maar pakte zelfs de pole.

Horner legt uit waarom Verstappen op een afwijkend moment de baan opging, ondanks dat hij dan een slipstream misliep: "Voor Q3 kozen we voor een afwijkende tactiek door Max op een ander moment dan de concurrentie de baan op te sturen, mede doordat zij nog twee nieuwe sets banden hadden. Max profiteerde van een lege baan, maar verloor tijd doordat hij geen slipstream had. Het was voor ons niet mogelijk om dezelfde strategie toe te passen als de andere teams."

"Overal was het een sterke kwalificatie met Verstappen die vanaf de tweede startrij aan de race mag beginnen. De snelste tijd van Pierre in Q1 zou hem de zesde startplaats hebben opgeleverd. Een bemoedigend optreden van hem. Nu is het tijd om ons op te maken voor de race van zondag."

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan