Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Ferrari onnavolgbaar snel in Bakoe, Verstappen P3 op ruime seconde

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan blijft voorlopig het Charles Leclerc-feestje. De jonge Ferrari-rijder vloog ook in de derde vrije training op het Baku City Circuit naar de snelste tijd. Leclerc bleef Max Verstappen meer dan een complete seconde voor. De Nederlander noteerde een keurige derde plaats in Bakoe, achter Sebastian Vettel.

Leclerc ontpopt zich tot de topfavoriet voor de overwinning in Azerbeidzjan. De Monegask kan sowieso bogen op een prima erelijst in Bakoe. Twee jaar geleden won hij beide Formule 2-races, ondanks nog nooit op het Baku City Circuit te hebben gereden (hij werd in de tweede race als tweede geklasseerd na een tijdstraf). In 2018 scoorde Leclerc als Sauber-rijder zijn eerste WK-punten ooit, in Bakoe. Tegenwoordig, in het Ferrari-rood, lijkt niemand Leclerc te kunnen stoppen in Bakoe.

Nadat de eerste vrije training letterlijk en figuurlijk door het putje was gegaan, moesten de rijders verloren tijd goedmaken in de tweede en de derde oefensessie. Waar menigeen lange runs met korte afwisselde, om zodoende een goed beeld te krijgen van het mogelijke kwalificatietempo en de racepace, daar focuste Verstappens teammaat Pierre Gasly zich enkel en alleen op het rijden van lange stints. De Fransman start morgen (zondag) tijdens de race immers uit de pitstraat nadat hij gisteren de weegbrug miste en daarvoor werd gestraft.

Aan de kop was het, zoals in elke sessie dit weekend - zelfs in de afgelaste eerste training, waarin de Ferrari's als enige twee rijders tijden noteerden - roodgekleurd. Het gat tussen Leclerc en de eerstvolgende niet-Ferrari, Verstappen dus, bedroeg 1,248 seconden. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton geloofden het wel: de Mercedes-rijders moesten een ongekende 1,5 seconden toegeven ten opzichte van Leclerc.

Het Toro Rosso-duo Daniil Kvyat en Alexander Albon was wederom opvallend snel. De Rus, die zijn verjaardag gisteren ietwat ontsierde met een crash in de tweede training, eindigde op een zesde plaats. Albon, die net als Verstappen, Gasly en Kvyat met de Spec 2-Honda rondrijdt, kwam tot een prima achtste tijd, kort achter de Haas van Kevin Magnussen.

Uitslag Derde vrije training - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na gisteren het slachtoffer te zijn geweest van een bizar incident waarbij een losgeraakte putdeksel zijn chassis verwoestte, kon Williams-rijder George Russell zijn eerste rondjes met een Formule 1-wagen in Bakoe completeren. Sneller dan teammaat Robert Kubica - die eveneens voor de eerste keer zal racen in de voormalige Sovjetstaat - was hij echter niet. Vanwege Gasly's tactiek eindigden de Williams' als achttiende en negentiende.

De strijd om de laatste plaatsen in het derde kwalificatiesegment belooft een spannende te worden. Haas heeft een perfecte score te verdedigen - Magnussen en Romain Grosjean bereikten immers elke tot dusver in 2019 gehouden Q3.

Kimi Raikkonen bezette in de derde training de later felbegeerde tiende plaats, waar de Renaults van Daniel Ricciardo (elfde) en Nico Hulkenberg (zestiende) er wederom niet aan te pas kwamen. Het Baku City Circuit lijkt sowieso geen kolfje naar de Renault-motor: ook de mannen van McLaren moesten passen voor een plek in de top van de middenmoot.

De actie wordt vervolgd om 15.00 uur Nederlandse tijd, het is dan 17.00 uur in Azerbeidzjan. De allesbepalende kwalificatie staat dan op het programma.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi