Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grijpt naast podiumplaats in Bakoe

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan op een vierde positie afgesloten. Een matige start en openingsfase zorgde ervoor dat de Nederlander uiteindelijk tekort kwam voor het podium.

Verstappen Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf een vierde positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. Bij de start sloeg Sergio Perez toe en nam de vierde positie over, waarna Verstappen kortstondig onder druk kwam te staan van Lando Norris in de McLaren. Ronde na ronde probeerde de Nederlander om de Mexicaan te passeren op het rechte stuk, maar pas aan het einde van ronde vijf slaagde hij hierin. Het gat naar leider Valtteri Bottas bedroeg op dat moment al ruim twaalf seconden.

Van achteren kwam Charles Lecerc opstomen die beduidend minder moeite had om Perez te passeren. De Ferrari-coureur dichtte het gat naar Verstappen in rap tempo. Bij het ingaan van de tiende ronde vloog de Ferrari voorbij aan de Red Bull-coureur die geen schijn van kans had. Het verschil in motorvermogen en topsnelheid was pijnlijk.

Leclerc reed op zijn medium band in een ruk naar de leiding van de race door stops van Bottas en Hamilton, waardoor Verstappen ook tijdelijk opklom naar de tweede positie. Na zijn stop in ronde 15, waarbij de Nederlander ook wisselde naar de gele medium band, viel hij kortstondig terug naar de zesde positie achter teamgenoot Pierre Gasly.

Uitslag Race - Azerbeidzjan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Op de medium band ontwikkelde Verstappen een competitieve racepace, maar het gat naar Vettel voor hem bedroeg ruim tien seconden, waardoor de Nederlander in een niemandsland reed. Diverse malen scherpte hij de snelste racerondetijd verder aan en langzaam werd het gat van tien seconden richting Vettel gedicht.

Vooraan kwam het veld dichter bij elkaar, mede door de terugvallende Leclerc wiens banden de geest gaven. De Ferrari-coureur stopte in ronde 35, en wisselde naar een nieuwe set van de rode soft band. Het plan van de Italiaanse renstal was om op zachtere banden de aanval te openen op het podium, waarbij Leclerc tegen een achterstand van twintig seconden ten opzichte van de vierde plaats van Verstappen aankeek.

De Nederlander had het gat naar Vettel ondertussen gedicht tot twee seconden, tot het moment dat de Virtual Safety Car op de baan kwam voor de gestrande Red Bull-Honda van Gasly. Een korte sprint van elf ronden volgde naar het einde van de race.

In de slotfase van de race wist Verstappen de druk op Vettel niet op te voeren en nam hij genoegen met de vierde positie. De racepace van de Red Bull was bemoedigend, maar de opgelopen achterstand in de openingsfase van de race was te groot om aanspraak te maken op een podiumplaats.

Vooraan domineerden Bottas en Hamilton de race. De Fin wist zijn teamgenoot voor te blijven, waarmee Mercedes haar vierde een-twee van het seizoen behaalde.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi