Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Honda blij met 'erg constante' prestaties Verstappen

Wie bij de bookmakers geld in wil zetten op een vierde plaats van Max Verstappen zal ongetwijfeld steeds minder uitgekeerd krijgen. In Bakoe finishte de Nederlander voor de derde maal op rij als vierde. Dit tot tevredenheid van motorleverancier Honda.

Verstappen pitstop Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda verscheen in Azerbeidzjan aan de start met de zogeheten Spec 2-motor. Een verbeterde versie van de krachtbron die meer vermogen levert en tevens betrouwbaarder moet zijn. Op racepace kon Max Verstappen goed meekomen met de Mercedessen en Ferrari's, tot genoegen van Honda.

"Positief was dat Verstappen zeer constant presteerde door voor de derde maal op rij beslag te leggen op de vierde positie", blikt Honda's technisch directeur Tanabe terug. "Helaas moesten Pierre Gasly en Daniil Kvyat zich terugtrekken uit de race en wist Alexander Albon met een elfde plaats nét geen punten te scoren."

"Het is tevens goed om te zien dat onze Spec 2-motor probleemloos functioneerde tijdens zijn eerste raceweekend, wat erg bemoedigend is. Nu gaan we alle data analyseren en ons samen met de teams voorbereiden op de Spaanse Grand Prix.

Max Verstappen is met een vierde plaats in het WK de hoogst geklasseerde Honda-coureur. De Nederlander veroverde 51 punten in zijn Red Bull, een minder dan Sebastian Vettel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin