Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2019

Bottas schittert met pole, vierde tijd voor Verstappen in kwalificatie GP Spanje

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje werd een kolfje naar de hand van Mercedes. De oppermachtige renstal hield huis en reed de concurrentie op grote achterstand. Max Verstappen start de race zondag vanaf de vierde positie.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De dreigende regenwolken trokken net voor het begin van de kwalificatie weg van het circuit, waardoor de coureurs zich op konden maken voor een volledig droge sessie. Max Verstappen opende Q1 als snelste, maar zag Valtteri Bottas nipt onder zijn tijd duiken. Wel bleef de Nederlander Hamilton en de beide Ferrari's voor.

Nico Hulkenberg kende een moeizaam begin van zijn kwalificatie. De Duitser vloog in zijn eerste ronde van de baan en verloor daarbij zijn neus, maar kwam in de slotminuten van Q1 toch nog de baan op. Hulkenberg vond zijn Waterloo al in het eerste deel van de kwalificatie met een zestiende tijd. De andere afvallers waren: Stroll, Giovinazzi, Russell en Kubica.

Mercedes liet er in Q2 geen twijfel over bestaan welk team er momenteel het sterkste is. Bottas noteerde een 1.15,9 en bleef teammaat Hamilton voor. Vettel, Leclerc en Verstappen moesten liefst acht tienden toegeven op deze tijd, waardoor de strijd om de pole uit leek te draaien op een tweestrijd voor de Mercedes-coureurs.

Afvallers in Q2: Norris, Albon, Sainz, Raikkonen en Perez.

Uitslag Kwalificatie - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het allesbeslissende deel van de kwalificatie, Q3, was het niet de vraag of er een Mercedes poleposition zou pakken, maar welke van de twee coureurs in Duitse dienst er met de bokaal naar huis zou gaan. Bottas opende het bal met een 1.15,4 en was liefst zes tienden los van Hamilton. Daarachter ontliepen Vettel en Verstappen elkaar nauwelijks.

In de allerlaatste run wisten de coureurs uit de top vijf zichzelf niet meer te verbeteren, waardoor Bottas de race morgen vanaf poleposition begint, voor Hamilton, Vettel, Verstappen en Leclerc.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024