Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2019

Verstappen zevende in door Hamilton gedomineerde derde training voor GP Spanje

Lewis Hamilton was met afstand de snelste man tijdens de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Max Verstappen legde beslag op de zevende positie.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde vrije training op het circuit van Barcelona verliep rommelig door twee rode vlaggen. Valtteri Bottas ging na twintig minuten in de fout en spinde met zijn Mercedes, daarbij kwam de WK-leider vast te zitten in de grindbak, waarop de rode vlag werd gezwaaid.

De beide Ferrari's waren in hun eerste run het snelste, maar gebruikten daarvoor de soft band. Lewis Hamilton gaf slechts een tiende toe, maar reed op de medium band. Na een half uur verscheen Max Verstappen op het asfalt en in zijn Red Bull gaf hij een halve seconde toe op de snelste tijd van Vettel. Wel reed de Nederlander op de langzamere medium band.

Hamilton liet zien dat het aanzienlijk sneller kan en duikt als eerste de 1.17 in op de medium band, waarmee hij liefst zes tienden sneller was dan Vettel. Verstappen gaf zelfs een volle seconde toe op dezelfde bandencompound.

Uitslag Derde vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de slotfase van de training zagen we alle coureurs op de baan op de rode band, ter voorbereiding op de kwalificatie. Mercedes wist de bolide van Bottas razendsnel gereed te maken, waardoor de Fin de laatste vijftien minuten van de training toch nog in actie kon komen.

Op de rode banden doken de tijden omlaag waarbij we ook de eerste 1.16 van het weekend zagen. Hamilton verpletterde de tijd van de concurrentie met een 1.16,5. Verstappen's eerste run op de zachte band werd gehinderd door verkeer, waardoor hij slechts de zevende tijd noteerde. De Nederlander werd flink gehinderd door Lance Stroll in de chicane. Een tweede vliegende ronde kwam er niet meer voor Verstappen, doordat George Russell zijn Williams in het grind parkeerde.

Aan kop van het veld wisselen de Mercedessen en Ferrari's elkaar af, voor de verrassend sterk presterende bolides van Haas. Verstappen vinden we terug op de zevende positie.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'