Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2019

Verstappen rekent af met Ferrari's en scoort podium in Spanje

Max Verstappen heeft in Barcelona zijn tweede podiumpositie van het seizoen veroverd. De Nederlander kwam als derde over de meet, voor de beide Ferrari's.

Verstappen Spanje Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf de vierde startpositie ging Max Verstappen van start op het circuit van Barcelona. De Nederlander won voor de eerste keer dit seizoen een positie bij de start, door het getouwtrek tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Vooraan bepaalde Lewis Hamilton het tempo voor Bottas, Verstappen en de beide Ferrari's. De Nederlander wist in zijn Red Bull verrassend goed bij te blijven bij de zilveren bolides in de eerste ronden.

Het gat ontstond toen de Mercedessen het tempo verder op wisten te voeren, maar achter de Nederlander wist Vettel het tempo niet bij te benen. Leclerc mocht zijn teamgenoot passeren, maar kwam geen centimeter dichterbij aan Verstappen. De Nederlander reed in een niemandsland doordat hij het tempo van Bottas niet kon volgen en Lecerc eenzelfde tempo reed.

Vettel opende het bal voor de pitstops door als eerste naar binnen te duiken en koos voor de medium band. Een actie die direct beantwoord werd door Red Bull, dat Verstappen een stop liet maken voor nieuwe soft banden. Daarmee week de strategie van de Nederlander af van die van Ferrari, dat Leclerc liet wisselen naar de harde band.

Uitslag Race - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wist dat hij een voorsprong moest nemen van een kleine twintig seconden om ten opzichte van Leclerc veilig zijn tweede stop te kunnen maken. Het gat van tien seconden halverwege de race was niet voldoende, maar de vechtende Ferrari's verloren snel terrein waarop de Ferrari-teamleiding de call gaf om Vettel voor te laten.

Vettel koos er verrassend genoeg al in ronde 40 voor zijn tweede stop te maken, waarbij hij wederom de gele band liet monteren. Voor Verstappen het signaal om te antwoorden met een stop, waardoor hij zes seconden achter Leclerc op de baan terecht kwam. Dat gat werd op nieuwe banden snel gedicht, waarna de Nederlander aansloot achter de Ferrari-coureur.

Een Safety Car-periode zorgde ervoor dat de onderlinge verschillen verdwenen en alle tactische plannen de prullenbak in konden, waarbij Ferrari Leclerc direct naar binnen riep. De Monegask kwam als vijfde terug achter Vettel en Verstappen. In de slotronden kwam de Red Bull-coureur niet meer druk te staan van Vettel en wist Verstappen zijn derde plaats veilig te stellen.

Door zijn twee podiumplaats in 2019 herovert Verstappen de derde positie in het WK ten opzichte van Vettel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China