Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De dag dat Verstappen en de F1-stewards even geen vrienden waren

Max Verstappen en concullega's keren dit weekend terug op COTA voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander heeft al heel wat meegemaakt op het circuit. Hieronder blikken we daarop terug.

Verstappen COTA 2017
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Deze week verhuist het F1-circus naar Austin, Texas voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Max Verstappen heeft al een aantal successen geboekt op het Circuit of The Americas. Zo klonk op het circuit vorig seizoen voor het eerst het Wilhelmus voor Verstappen.

Het scheelde echter niet veel of toenmalig titelrivaal Lewis Hamilton was er met de zege vandoor gegaan. De zevenvoudig wereldkampioen kwam slechts 1,3 seconden later over de streep dan Verstappen. In de jaren daarvoor, in 2018 en 2019 (in 2020 was er geen F1-race op COTA), stond Verstappen op het podium.

In 2017 kwam Verstappen wel als derde over de finish, maar moest hij in de cooldownroom plots plaatsmaken voor Kimi Raikkonen, tot grote ongenoegen van de Nederlander. Vlak voor de finish ging Verstappen voorbij aan de Fin in de Ferrari in de strijd om P3, maar blijkbaar haalde hij hem buiten de baan in, waarna de FIA besloot de Red Bull-coureur een tijdstraf van vijf seconden te geven.

Het was een grote smet op de geweldige race van Nederlander, aangezien hij die zondag startte vanaf P16, maar desondanks dat werd hij wel uitgeroepen tot Driver of the Day. Check hieronder de gebeurtenissen.

Geweldig resultaat in de Toro Rosso

De Grand Prix op COTA in 2016, het eerste jaar dat Verstappen voor Red Bull reed, was er een om snel te vergeten. Naast dat er wat misging bij de communicatie over een pitstop - Verstappen dacht dat ze hem naar binnen haalde voor een pitstop terwijl dat niet zo was - moest de Nederlander de race vroegtijdig beëindigen door een versnellingsbakprobleem.

De eerste Formule 1 race van Verstappen in Austin was er wel één om over naar huis te schrijven. De Nederlander kwalificeerde zich knap op P10 in de Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.) en startte de Grand Prix vanaf de achtste gridpositie door gridstraffen voor andere coureurs. Verstappen vocht zich knap naar voren, mede door maar liefst acht uitvallers die race, en kwam uiteindelijk als vierde over de finish. Samen met de Grand Prix van Hongarije, waarin hij ook op P4 finishte, was dit zijn beste resultaat van dat seizoen.

Komend weekend kan er nog een mooie herinnering bijkomen voor Verstappen op het circuit in het zuiden van de VS. De Nederlander kan, samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel veroveren tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Hieronder staat een overzicht van alle F1-resultaten van Verstappen op COTA.

F1-resultaten van Verstappen op COTA

Jaar Team Resultaat
2015 Toro Rosso P4
2016 Red Bull DNF
2017 Red Bull P4
2018 Red Bull P2
2019 Red Bull P3
2021 Red Bull P1

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'