Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Dit is waarom veel F1-coureurs in Monaco wonen

Monaco, het glamoureuze ministaatje aan de Franse Rivièra, staat sinds jaar en dag bekend als een speelplaats voor de rijken en beroemdheden, waaronder veel Formule 1-coureurs. Maar waarom wordt dit kleine vorstendom zo vaak gekozen als thuisbasis door deze topsporters?

racingnews365-monaco-f1
Special
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fiscale voordelen

Eén van de voornaamste redenen is de fiscale regelgeving van Monaco. Het prinsdom kent geen inkomstenbelasting, wat bijzonder gunstig is voor personen met hoge inkomens, zoals Formule 1-coureurs. Deze belastingvrijstelling kan potentieel miljoenen besparen en is dus een aanzienlijke aantrekkingskracht voor de coureurs.

Centrale locatie

Geografisch gezien bevindt Monaco zich in het hart van Europa, wat het reizen naar andere delen van het continent voor races en andere verplichtingen gemakkelijker maakt. De nabijheid van belangrijke steden en racecircuits in heel Europa is ongetwijfeld een voordeel voor Verstappen & co.

Foto's: Kimi Raikkonen vertikt het om zijn team op te zoeken na zijn uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Monaco in 2006 en loopt direct naar zijn jacht.

Kimi Raikkonen loopt naar zijn jacht nadat hij uitvalt tijdens de Grand Prix van Monaco © xpb.cc
Kimi Raikkonen loopt naar zijn jacht nadat hij uitvalt tijdens de Grand Prix van Monaco © xpb.cc

Luxueuze levensstijl

Monaco is synoniem voor luxe. Met high-end winkels, voortreffelijke restaurants, superjachten in de haven en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, biedt Monaco een levensstijl die aansluit bij de hoge levensstandaard die veel Formule 1-coureurs gewend zijn.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Ayrton Senna leidt de Grand Prix van Monaco © XPB

Privacy

Ondanks de toestroom van toeristen, biedt Monaco een zekere mate van privacy die moeilijk te vinden is in grotere steden. Deze privacy is van onschatbare waarde voor publieke figuren zoals Formule 1-coureurs, die vaak onder de constante druk van de media leven. Desalniettemin ervaren sommige coureurs tóch problemen op het gebied van afzondering; zo riep Charles Leclerc eerder dit jaar fans op om weg te blijven bij zijn huis.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Charles Leclerc roept fans via Instagram op om weg te blijven bij zijn huis in Monaco © Charles Leclerc via Instagram

Historische connectie

Ten slotte speelt de geschiedenis van Monaco in de wereld van de Formule 1 ook een belangrijke rol. Het prinsendom is de thuisbasis van de Grand Prix van Monaco, een van de meest iconische en prestigieuze races in de Formule 1-kalender. Deze diepe historische band met de sport draagt ongetwijfeld bij aan de aantrekkelijkheid voor coureurs.

Exact de helft van het huidige Formule 1-startveld is woonachtig in Monaco. Bekijk hieronder de woonplaatsen van alle F1-coureurs.

Woonplaatsen F1-coureurs in 2023

Coureur Woonplaats
Max Verstappen Monaco
Sergio Perez Monaco
Carlos Sainz Spanje
Charles Leclerc Monaco
Lewis Hamilton Monaco
George Russell Monaco
Lando Norris Monaco
Oscar Piastri Groot-Brittannië
Kevin Magnussen Denemarken
Nico Hulkenberg Monaco
Fernando Alonso Spanje
Lance Stroll Zwitserland
Yuki Tsunoda Italië
Daniel Ricciardo Monaco
Pierre Gasly Italië
Esteban Ocon Zwitserland
Valtteri Bottas Monaco
Guanyu Zhou Londen
Alexander Albon Monaco
Logan Sargeant Verenigde Staten

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Volgend sleutelfiguur denkt na over toekomst na vertrek Newey