Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Dolblije Hamilton opent jacht op Verstappen en Leclerc: "Dit is heel positief"

Is Mercedes terug? Lewis Hamilton lijkt te denken dat zijn team een grote stap voorwaarts heeft gemaakt door toedoen van de nieuwe updates die in Spanje in gebruik werden genomen. De Brit is heel blij en hoopt Red Bull en Ferrari aan te kunnen gaan vallen.

Hamilton Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Eigenlijk al het hele seizoen lang staat Lewis Hamilton op vrijdag na de trainingen stoïcijns, haast chagrijnig, de pers te woord om te bespreken hoe de trainingen waren verlopen. Maar niet in Spanje, waar Mercedes haar eerste grote upgrades introduceerde, want de zevenvoudig kampioen verschijnt met een grote glimlach voor de microfoon.

Zijn derde tijd in VT2, achter Charles Leclerc en teamgenoot George Russell, zegt genoeg. Is Mercedes terug van weggeweest? Lewis denkt dat ze aardig op weg zijn. "Dit is heel positief. Ik ben superblij met de progressie die we hebben geboekt. Echt heel, heel, heel erg bedankt aan iedereen in de fabriek dat ze blijven pushen en niet opgeven. We zijn nóg niet de snelste, maar we zijn denk ik onderweg", glimlacht hij.

Het stuiterprobleem lijkt grotendeels te zijn opgelost door de nieuwe upgrades, tot vreugde van Hamilton. "Dit is de eerste keer dat we over het rechte stuk rijden zonder te stuiteren. Er is nog steeds wat gestuiter, maar het is veel beter. Nu zien we eindelijk de potentie van onze bolide. Het is nog steeds lastig, maar het is veel beter dan eerst. Daar ben ik heel dankbaar voor, voor deze upgrades."

Uitslag Tweede vrije training - Spanje

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton opent jacht op Verstappen en co.

Volgens Hamilton kan het zelfs nog beter, dit weekend al. Dan moet zijn team op vrijdagavond wel aan de bak, maar de Mercedes-coureur denkt dat hij de aanval op Red Bull en Ferrari langzaam kan openen.

"Nu moeten we blijven finetunen op weg naar de zaterdag. Er is veel data die we kunnen uitpluizen, zodat we de auto nog sneller kunnen maken. Dat kan denk ik, dus hopelijk kunnen we Red Bull en Ferrari aan gaan vallen."

Gevraagd naar het gewaagde Mercedes-sidepodconcept en of deze nu voorgoed zal blijven, durft Hamilton dat tot slot niet met zekerheid te zeggen. "Het is niet aan mij om dat te beslissen. Het is interessant om de routes te zien die andere teams hebben gekozen. Ik ben benieuwd of zij zich nog verder verbeteren, maar wij kunnen dat in ieder geval wel. Op dit moment focussen we ons op dit concept."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen