Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-teambaas: "Verstappen en Leclerc zijn fenomenaal!"

De Grand Prix van Groot-Brittannië had alles, waaronder spannende gevechten en controverse, en herhaaldelijk stond een Ferrari daarin centraal. Ferrari-teambaas Binotto blikt terug op de mooie én de minder mooie momenten voor Ferrari tijdens de race.

Verstappen race GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zo stalen Max Verstappen en Charles Leclerc de show met hun waanzinnige gevecht in de eerste helft van de race. Het zorgde voor gespannen koppies bij Ferrari, maar teambaas Mattia Binotto genoot evengoed met volle teugen van het gevecht.

"Charles Leclerc en Max Verstappen zijn fenomenaal. Ze vechten prachtige duels uit, al zijn die voor ons wel erg spannend", aldus een lachende Binotto in gesprek met Sky Sports F1.

Hoewel Sebastian Vettel de rol van bad guy vertolkte in de GP van Groot-Brittannië door Max Verstappen van de baan te rijden, neemt Binotto het voor zijn sterrijdder op: "Seb is een op en top professional, maar ook hij maakt fouten. Het was niet zijn beste weekend, maar uiteindelijk deed hij qua snelheid nauwelijks onder voor Leclerc. Het is jammer dat hij die fout maakte, want dat kostte ook ons kostbare punten."

Binotto genoot vandaag dus van de gevechten op de baan en het zou hem niet verbazen als we die gevechten vaker gaan zien: "Mercedes is nog steeds wel het sterkste team, maar we zien dat Red Bull steeds dichterbij komt. De strijd vooraan in de Formule 1 wordt daardoor steeds heftiger."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"