Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

'Grand Prix China keert dit jaar nog terug op Formule 1-kalender'

De kans dat we dit jaar alsnog een Grand Prix van China krijgen lijkt groter dan ooit. De promotor van het Aziatische evenement laat weten dat men benaderd is door de Formule 1 met de vraag of het Shanghai International Circuit twee Grands Prix kan organiseren.

Verstappen Gasly China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van China was de eerste Grand Prix die officieel tot nader order werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu wordt er gekeken naar de optie om later in het jaar alsnog naar China af te reizen. De Formule 1 ziet dat helemaal zitten en klopte al bij de organisatie op de deur.

"De FOM heeft ons gevraagd of wij twee races kunnen organiseren", zo geeft Xu Bin van het Shanghai Sports Bureau te kennen. "We hebben echter nog niets toegezegd, omdat we niet weten hoe de situatie met betrekking tot de coronapandemie verder gaat verlopen."

De Spaanse journalist Albert Fabrega stelt ondertussen dat de deal al beklonken is, waarbij nog altijd diverse scenario's mogelijk zijn en dat er nog vóór de Grand Prix van Oostenrijk meer duidelijk komt.

De scenario's waarover gesproken wordt hebben onder andere betrekking op de mogelijke lay-outs van het Shanghai International Circuit. De tweede race wordt mogelijk verreden op een andere, kortere configuratie van het circuit. Daarvoor moet de licentie wel worden opgewaardeerd van een Grade 2-, naar een Grade 1-licentie.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1