Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas troeft Red Bull en Verstappen op één vlak af tijdens eerste testdag

Maar of ze daar blij mee moeten zijn? Met afstand was Haas de langzaamste partij van de eerste testdag in Bahrein, maar qua productiviteit staat het team fier bovenaan.

Hulkenberg Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vaak zegt men tijdens de testdagen dat tijden niet belangrijk zijn en dat er vooral moet worden gekeken naar de hoeveelheid ronden. In dat geval kan Max Verstappen zijn borst dit jaar natmaken, want Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg komen eraan.

Zonder gekkigheid: op wat problemen met het brandstofsysteem na kan Haas terugkijken op een vlekkeloze eerste testdag qua betrouwbaarheid. Met 66 ronden voor Kevin Magnussen in de ochtend en maar liefst 82 voor Nico Hulkenberg in de middag, komt het totaalaantal op 148 ronden voor de Amerikaanse renstal.

De meeste meters

Met afstand zijn ze daarmee het productiefste team. Max Verstappen en Red Bull komen in de buurt met hun 143 afgelegde ronden, gevolgd door de middenmoot met Ferrari, Aston Martin, Stake en McLaren. Zij hebben allemaal zo'n 130 ronden afgelegd. Mercedes, Alpine en RB deden het niet slecht, maar ook zeker niet heel goed. Zij zaten ongeveer op 120 ronden.

Williams is met afstand het lelijkste eendje van de eerste testdag, met slechts 61 ronden op de teller. Zowel Alex Albon (brandstofsysteem) als Logan Sargeant (kapotte aandrijfas) kwam stil te staan tijdens de eerste testdag. Een hard gelag voor het team uit Grove.

Overigens waren de rondetijden voor Haas, dat voorafgaand aan de testdagen riep dat de focus op het leren begrijpen van de banden zou liggen, erbarmelijk te noemen. De twee coureurs staan stijf onderaan, met een achterstand van ruim vier seconden op snelste man Verstappen.

Bekijk hieronder het overzicht.

Aantal verreden ronden per team op de eerste testdag

Team Ronden
Haas 148
Red Bull 143
Ferrari 133
Aston Martin 131
Stake 131
McLaren 130
Mercedes 122
Alpine 121
RB 116
Williams 61

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China