Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton en Verstappen verreweg snelste in tweede training GP Singapore

Lewis Hamilton en Max Verstappen nestelden zich vooraan het veld tijdens de tweede vrije training op het Marina Bay Street Circuit. De nummers een en twee van de vorige Singaporese Grand Prix waren ook nu ver los van de rest van het veld.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Bij aanvang van de tweede training in Singapore was de zon volledig ondergegaan, waardoor de omstandigheden identiek waren aan die tijdens de kwalificatie en race later dit weekend. In tegenstelling tot in de eerste training probeerden de coureurs in de openingsfase veelvuldig de medium en harde band uit.

Lewis Hamilton noteerde in de beginfase van de training op de medium band de eerste 1.39 van dit weekend. Max Verstappen, onderweg op de harde band, klokte de tweede tijd op zeven tienden. Teamgenoot Alexander Albon ging tweemaal in de fout, waarbij zijn tweede fout eindigde in de bandenstapels. Met schade aan de voorkant van zijn auto kon hij zijn weg naar het team vervolgen, om na een korte check zijn sessie weer te hervatten.

Uitslag Tweede vrije training - Singapore

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De hardere banden werd ingeruild voor de zachte band, die dit weekend frequent gebruikt zal worden op het stratencircuit. Verstappen verpulverde de snelste tijd van Hamilton en dook als eerste rijder de 1.38 in, maar zag de WK-leider een kleine twee tienden onder zijn tijd duiken. Teamgenoot Albon gaf in zijn run op de zachte band een volle seconde toe op de Nederlander.

Het tweede deel van de training stond in het teken van de long runs, waarbij de coureurs veelvuldig de zachte band gebruikten. Hamilton was in zijn run op het rode rubber de snelste man, waarbij hij gemiddeld een drie tot vier tienden per ronde sneller was dan Verstappen. De beide Ferrari's gaven, zoals verwacht, meer tijd toe.

Verstappen koos ervoor om voor zijn tweede long run de harde band te gebruiken, daar waar Hamilton wisselde naar de medium band. De racepace van beide coureurs was goed te noemen, maar de Mercedes-coureur leek onder alle omstandigheden een tikkeltje sneller.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Singapore 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"