Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Met nog maar één race op de kalender is het einde van het Formule 1-seizoen helaas in zicht. Zoals altijd vind de seizoensafsluiter plaats in Abu Dhabi. Het Grand Prix-weekend wordt verreden van vrijdag 18 november tot en met zondag 20 november op het Yas Marina Circuit. Bekijk hieronder hoe laat alle sessies beginnen.

Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het F1-circus is voor de laatste keer dit seizoen afgereisd voor een Grand Prix. Dit maal wordt de race verreden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Doordat het gelegen ligt in het Midden-Oosten zullen de race en de andere sessies op een wat schappelijker tijdstip plaatsvinden dan in de vorige vier Grands Prix.

Het GP-weekend in Abu Dhabi begint zoals altijd met een eerste vrije training - deze gaat van start om 11:00 uur Nederlandse tijd. Drie uur later start de tweede training om 14:00 uur. Op zaterdag gaan Max Verstappen en concullega's kwalificeren om 15:00 uur, maar niet voordat ze eerst nog de derde vrije training hebben verreden om 11:30 uur.

Hoe laat begint de GP van Abu Dhabi 2022?

Op zondag 20 november om 14:00 uur Nederlandse tijd begint de opwarmronde op het Yas Marina Circuit en één rondje later gaat de Grand Prix van Abu Dhabi van start. Gedurende de race zal het steeds donkerder worden aangezien in het Midden-Oosten de klok drie uur voorstaat op die van ons in Nederland. De race wordt daarom dan ook onder kunstlichten verreden.

Bekijk hieronder nog eens het volledige tijdschema.

Tijdschema GP Abu Dhabi

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 18 november -
Tweede vrije training vrijdag 18 november -
Derde vrije training zaterdag 19 november -
Kwalificatie zaterdag 19 november -
Race zondag 20 november -

Ook interessant:

Waarom negeerde Verstappen de teamorders bij Red Bull?

Het was een pijnlijke situatie bij de Red Bull-coureurs: het einde van de Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen negeerde teamorders en liet Sergio Perez niet voorbij gaan. Maar waarom?

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training