Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Komend weekend van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni 2022 wordt de Grand Prix van Azerbeidzjan verreden op het stratencircuit in Bakoe. Max Verstappen heeft er een ongelukkig verleden en is erop gebrand om zijn eerste podium te behalen op het circuit. Met ons tijdschema mis je niets van het GP-weekend in Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dit weekend gaan we zien of Max Verstappen zijn 'vloek' op het stratencircuit in Bakoe tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan kan verbreken. De Red Bull-coureur wist uit vijf races maar twee keer te finishen. Vorig jaar leek de Nederlander de overwinning binnen te slepen totdat in ronde 47 zijn band klapte, waardoor hij een enorme klapper maakte op het rechte stuk bij startfinish.

Verstappen liet weten ernaar uit te kijken om terug te keren naar Bakoe en aast op revanche. Maar voor de race verreden wordt, mogen de Formule 1-coureurs eerst het circuit trotseren in de trainingen. De eerste vrije training gaat van start op vrijdag 10 juni op 13:00 uur Nederlandse tijd. De tweede vrije training begint om 16:00 uur.

Op zaterdag 11 juni kunnen de coureurs voor de laatste keer oefenen en data verzamelen in de derde vrije training die van start gaat om 13:00 uur. Later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie en gaan we zien of Verstappen zijn tweede poleposition van het seizoen kan pakken.

Starttijd GP Azerbeidzjan 2022

Zondag 12 juni is de dag dat de Formule 1-race in Azerbeidzjan van start gaat en gaan we erachter komen of Verstappen eindelijk een podium kan scoren of misschien wel kan winnen in Bakoe. De race op het stratencircuit in Bakoe begint iets eerder dan dat we gewend zijn vergeleken met andere races dit seizoen. De Grand Prix van Azerbeidzjan gaat van start om 13:00 uur Nederlandse tijd.

Tijdschema GP Azerbeidzjan

Viaplay
Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 10 juni -
Tweede vrije training vrijdag 10 juni -
Derde vrije training zaterdag 11 juni -
Kwalificatie zaterdag 11 juni -
Race zondag 12 juni -

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17