Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Honda wint opnieuw in zevende etappe Dakar Rally

De dagzege in de zevende etappe van de Dakar Rally 2020 is opnieuw naar Honda gegaan. De Spanjaard Joan Barreda Bort was de snelste op zijn motor van Japanse makelij.

Barreda Bort etappe 6
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DPPI Media

Aan het eind van de liefst 548 kilometer lange special naar Wadi Al Dawasir, de eerste etappe na de rustdag, stond de stopwatch van Joan Barreda Bort bijna drie minuten eerder stil dan die van KTM-vedette Matthias Walkner, gevolgd door KTM-ploeggenoot Luciano Benavides op 3 min. 25.

Husqvarna-rijder Pablo Quintanilla ondervond grote hinder van een ontstoken pees in zijn linkerhand. Vandaag verloor de nummer twee in het algemeen klassement ruim zeven minuten op Barreda Bort.

Op de klassementsleider, Ricky Brabec, verloor hij vier minuten, waardoor de Amerikaan zijn positie aan kop verder verstevigt. Hij staat nu bijna 25 minuten voor op Quintanilla, terwijl Jose Ignacio Cornejo (5e vandaag) op 27 minuten van Brabec de derde plaats in handen heeft.

Daar waar KTM sinds 2001 alle Dakar Rally heeft gewonnen, vinden we nu de eerste Oostenrijkse machine terug op de vijfde plaats. Op dik een halfuur is Walkner niet kansloos voor de eindoverwinning, maar zal hij wel serieus aan de bak moeten om de zegereeks voort te zetten.

De zevende etappe werd overschaduwd door een een dodelijk ongeval van Paulo Goncalves. De Portugees overleed na een zware valpartij.

Update: Barreda Bort is zijn overwinning kwijtgeraakt. Kevin Benavides is de nieuwe etappewinnaar. Benavides verleende assistentie aan de gevallen en helaas overleden Paulo Goncalves en de minuten die hij daarmee verloor, heeft hij teruggekregen van de wedstrijdleiding.

Motorklassement Dakar Rally 2020

# Rijder Motor Verschil
1. Brabec Honda -
2. Quintanilla Husqvarna +00:24.48
3. Ignacio Cornejo Honda +00:27.01
4. Barreda Bort Honda +00:29.29
5. Walkner KTM +00:33.04
6. L. Benavides KTM +00:38.58

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'